Alumil Exl1

VRATA NEODGONETNUTOG IZAZOVA - DUŠAN ARSENIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

DUŠAN ARSENIĆ

LOKACIJA:

GALERIJA SINGIDUNUM

Naš uvaženi pozorišni i filmski reditelj Boro Drašković u uvodniku za izložbu plakata na Sterijinom pozorju 1982. godine napisao je: „Pozorišni plakat je osoben deo pozorišne predstave. On je najpre mamac i obaveštenje, poziv na pustolovinu, a zatim ostatak, trag, često jedini trag te iste prohujale svetkovine. Za onog ko je video predstavu, plakat je “skladište uspomena”, za onog koji nije – vrata neodgonetnutog izazova”.

Izložbom pozorišnih plakata “Vrata neodgonetnutog izazova” Dušan Arsenić obeležava trideset godina rada i uspešnog trajanja na domaćoj sceni grafičkog dizajna. Poštujući ideje reditelja, scenografa, kostimografa, glumaca i svih drugih učesnika u stvaranju jedne pozorišne predstave, Dušan plakatima daje svoj lični pečat, trudeći se da kroz ovu vrstu umetničkog dela publici približi čari teatra. Pored njegovih plakata se ne prolazi a da se ne zastane i ozbiljno promisli o poruci koju nam šalju. Vizuelni efekat svakog njegovog dela je veoma snažan, jer je svaki detalj (slika, crtež, tekst, pozadina, boja) na plakatu savršeno postavljen i uklopljen.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: