Search
Close this search box.
NAJPOSEĆENIJE

O magazinu

Naslovna Magazin.jpg
Cover Ek No 01
Autor prvog specijalnog izdanja Magazina za eko arhitekturu ujedno je i njen glavni i odgovorni urednik MrSci Vladimir Lovrić dia

Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA je prvi magazin u širem regionu posvećen eko održivoj arhitekturi, energetskoj efikasnosti, najsavremenijim tehnologijama i sistemima građenja, kao i dizajnu, umetnosti i kulturi. Autor prvog specijalnog izdanja EKO KUĆE objavljenog 2011. godine je MrSci Vladimir Lovrić dia. Od tada Magazin izlazi kvartalno punih 13 godina na teritoriji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Može se kupiti na bolje snabdevenim trafikama, na aerodromima, i u HoReCa sektoru, ili poručiti on-line. Pored arhitektonskih magazin obuhvata i kulturno-edukativne i lifestyle sadržaje. EKO KUĆA predstavlja literaturu koja edukuje stručnu i širu javnost o svetskim inovacijama i kao takva se trajno čuva u bibliotekama naših čitalaca.

Iz broja u broj, u Magazinu se predstavljaju reportaže o recentnim projektima poznatih domaćih i svetskih arhitekata, dizajnera, naučnika, kao i mnogih drugih stvaralaca i saradnika iz različitih oblasti kulture i života uopšte. Magazin je prvenstveno namenjen projektantima, arhitektima, inženjerima, graditeljima, izvođačima radova i stručnjacima iz svih kompatibilnih oblasti, ali isto tako i dizajnerima, umetnicima i široj čitalačkoj publici koja prati domaću i inostranu arhitektonsku i umetničku scenu, ljubiteljima putovanja i zdravog načina života, zainteresovanima za dostignuća i inovacije iz oblasti nauke i tehnike.

EKO KUĆA u kontinuitetu afirmiše sintezu arhitekture sa građevinskom industrijom putem savremenih tehnologija, instalacija i sistema građenja, uz korišćenje obnovljivih izvora energije, materijala, proizvoda i usluga, kao i tradicionalnih načina građenja i upotrebu klasičnih i prirodnih materijala. Magazin afirmiše sve proizvode, elemente, uređaje, aparate, opremu i sisteme pametnih kuća koji omogućavaju smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama, pri čemu povećavaju komfor i pozitivno utiču na zdravlje ljudi.

Za Magazin EKO KUĆA pišu brojni renomirani eksperti u navedenim oblastima, i mnogobrojni mladi pasionirani stručnjaci za ove teme. Stalni kolumnisti i pisci priloga su poznati književnici i umetnici različitih oblasti kulture.

EKO KUĆA učestvuje u organizaciji i medijskoj promociji izložbi, manifestacija, kongresa, seminara i radionica koje organizuje, punih trinaest godina, čime uspešno promoviše i afirmiše ekološki i održivi pristup arhitekturi, dizajnu i umetnosti.