Alumil Exl1
NAJPOSEĆENIJE

O magazinu

Naslovna Magazin.jpg
Cover Ek No 01
Autor prvog specijalnog izdanja magazina za eko arhitekturu je ujedno i njen glavni odgovorni urednik MR VLADIMIR LOVRIĆ D.I.A

Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA je prvi magazin u širem regionu, posvećen eko održivoj arhitekturi, energetskoj efikasnosti, najsavremenijim tehnologijama i sistemima građenja, kao i dizajnu, umetnosti i kulturi. Autor prvog specijalnog izdanja EKOKUĆE objavljenog 2011. godine je mr Vladimir Lovrić dia i od tada Magazin izlazi punih 12 godina na teritoriji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a može se naći na na bolje snabdevenim trafikama, aerodromima, u HoReCa sektoru, kao i poručivanjem on-line. Pored ekološkog, energetskog i održivog pristupa magazin obuhvata i kulturno-edukativne i lifestyle sadržaje. EKO KUĆA predstavlja literaturu koja edukuje stručnu i širu javnost o svetskim inovacijama i kao takva se trajno čuva u bibliotekama naših čitalaca.

Iz broja u broj, u Magazinu se predstavljaju reportaže o recentnim projektima iz zemlje i sveta koje pripremaju poznati domaći i svetski arhitekti, dizajneri, naučnici, kao i mnogi drugi stvaraoci i saradnici iz različitih oblasti kulture i života uopšte. Magazin je prvenstveno namenjen projektantima, arhitektima, inženjerima, graditeljima, izvođačima radova i stručnjacima iz svih kompatibilnih oblasti, ali isto tako i dizajnerima, umetnicima i široj čitateljskoj javnosti koja prati domaću i inostranu arhitektonsku i umetničku scenu, ljubiteljima putovanja, zdravog načina života, zainteresovanima za dostignuća i inovacije iz oblasti nauke i tehnike.

EKO KUĆA u kontinuitetu afirmiše sintezu arhitekture sa građevinskom industrijom, savremenim tehnologijama, instalacijama i sistemima građenja, korišćenje obnovljivih izvora energije, materijala, proizvoda I usluga, kao i tradicionalnih načina građenja i upotrebe klasičnih i prirodnih materijala. Uz to, Magazin afirmiše sve proizvode, elemente, uređaje, aparate, opremu i sisteme pametnih kuća koji omogućavaju smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama koji povećavaju komfor I čine uslove savremenog života sa pozitivnim uticajem na zdravlje ljudi.

Za Magazin EKOKUĆA pišu brojna renomirana imena, afirmisani eksperti za navedene oblasti ali i mnogobrojni mladi, pasionirani stručnjaci za ove teme. Stalni kolumnisti I pisci priloga EKO KUĆE su takođe I poznati književnici, umetnici, kao I predstavnici iz različitih oblasti kulture.

EKO KUĆA, kroz časopis i druge svoje aktivnosti učestvuje u organizaciji i medijskoj promociji , izložbi, manifestacija, kongresa, seminara i radionica koje organizuje, punih jedanaest godina uspešno promoviše i afirmiše ekološki i održivi pristup arhitekturi, dizajnu i umetnosti.