Search
Close this search box.

VIKEND INDUSTRIJSKOG DIZAJNA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

NEWCYCLE, EISENKRAFT, CIGLANA

LOKACIJA:

U  beogradskoj galeriji Štab, od 29. do 31.maja uspešno je održan Prvi vikend industrijskog dizajna (Industrial Design Weekend) na kojem su svoj unikatni nameštaj, svetleća tela i različite predmete za enterijer predstavili NEWCYCLE, EISENKRAFT i CIGLANA.

 Sledeći sopstvene umetničke senzibilitete, a vođeni idejom o atraktivnom reanimiranju industijskog nasleđa, kao i aktuelnim svetskim eko-kreativnim trendom koji u uređenju različitih prostora preporučuje upotrebu nameštaja inspirisanog ili načinjenog od ostataka pomenute zaostavštine, dva dizajnerska dvojca – NewCycle (Marina Dokmanović i  Predrag Pantelić) i Eisenkraft (Marko Kremić i Karlo Boras) i Viktor Kiss (Ciglana) okupili su se oko zajedničkog poduhvata – mini manifestacije nazvane Industrial Design Weekend. Na velikoj izložbi priređenoj u  odlično, za ovu priliku, odabranom ambijentu galerije Štab, koji i sam odiše industrijskim šikom, prikazali su krupne, ali i sitnije komade nameštaja (krevete, ormane, stolove, stolice, fotelje, kanabee, police, stočiće), različita svetleća tela (stajaće, viseće i stone lampe), ali i neodoljive upotrebne i dekorativne predmete koji mogu svakom prostoru da daju poseban šarm. Među izloženim eksponatima su potpuno novi dizajnerski komadi, kao i stari kojima je povraćen pređašnji sjaj i dato novo značenje.// ekJelena Milić – Više u EKO KUĆI No16

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela