Search
Close this search box.
congress

MANDELA POSTER PROJECT
ALEXIS TAPIA & CARLOS ANDRADE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Međunarodna izložba plakata MANDELA POSTER PROJECT održana je u  Gliptoteci HAZU u Zagrebu kao deo Tjedna Afrike 2015. Na izložbi je predstavljen izbor od 95 plakata dizajnera iz različitih zemalja, koji slave život Nelsona Rolihlahle Mandele (1918 – 2013).  Organizatori izložbe su udruga Dyalli i ULUPUH, a partneri su bili  Gliptoteka HAZU, Mandela Poster Project Collective, ICO-D, DOS. U okviru projekta, u galeriji ULUPUH  je održana i izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu naziva TTF – MANDELA. IDEJA. PROCES.
Skupina dizajnera iz Južnoafričke Republike dosetila se u svibnju 2013. ideje kojom će slaviti život Nelsona Mandele na način da prikupe 95 plakata iz cijelog svijeta koji ovjekovječuju Madibin cjeloživotni doprinos čovječanstvu. Grafički dizajneri iz više od 70 zemalja poslali su u 60 dana više od 700 plakata. Napravljena je selekcija primljenih radova i odabrano je 95 iznimnih plakata koji su najprije izloženi u Južnoafričkoj Republici, te zatim tijekom 2014./2015. godine na 15 destinacija širom svijeta.
Zbirku je u međuvremenu kupila Južnoafrička agencija za standarde (SABS) u sklopu koje djeluje i južnoafričko tijelo za promicanje dizajna, Institut za dizajn. Projekt je uspješno postigao cilj prikupljanja znatne svote novca za Zakladu dječje bolnice Nelson Mandela, baštine koju je Madiba za sobom ostavio. Projekt podržava i Međunarodna udruga nacionalnih dizajnerskih asocijacija i službeno je priznati projekt programa World Design Capital Cape Town 2014.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela