47. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDS-A, REČ
MAJA GECIĆ</span

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Ovogodišnja, 47. Majska izložba ULUPUDS-a – najvažnija i najveća smotra stvaralaštva Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – održana je na dve gradske lokacije, u Kući kralja Petra na Senjaku i u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. Javnosti su predstavljeni odabrani radovi najnovijeg opusa gotovo dve stotine autora. Pored uobičajenog revijalnog određenja, tradicionalna prolećna manifestacija već godinama ima i tematski karakter. U fokusu izdanja za 2015. godine tema je bila Reč.
Majsku izložbu Reč obeležio je i raznovrstan i kvalitetan prateći program – samostalne autorske izložbe, projekti, predavanja, razgovori i radionice ostvareni na više mesta – ne samo u prostorima obeju kuća koje su ugostile i glavni program manifestacije, već i u prostorima Ustanove kulture Parobrod u Kapetan Mišinoj ulici i Galerije SULUJ na Terazijama.
Deo pratećeg programa u Kući kralja Petra, čije su odaje primile najviše eksponata kroz koje je na najrazličitije načine kreativno eksploatisana zadata tema, bila je i samostalna izložba dizajnerke tekstila Leonore Vekić, dobitnice velike nagrade 46. Majske smotre ULUPUDS-a, Re-start. Njen rad Modulacije korespondira na samosvojan način sa kreativnim igrarijama drugih autora na temu Reč i doprinosi ukupnom utisku nesvakidašnje čarolije koju su priredili članovi svih devet sekcija ULUPUDS-a. Veliku nagradu 47. majske izložbe ULUPUDS-a Reč, dobila je Maja Gecić, dizajnerka tekstila, sa saradnicima, za multimedijalni rad In memoriam, 2014.// ekVESNA MILANOVIĆ- Više u EKO KUĆI No16

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela