TRIPTIH

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

JELENA VEMIĆ

LOKACIJA:

GALERIJA SINGIDUNUM

Za likovnog umetnika fotografije, i najmanja promena koja se dešava u prirodi – pokret lista, vodene površine, cvetanje divnih latica čudnovatog bilja, budi oko njegovog/njenog foto aparata i nama posmatračima otkriva tajnoviti svet koji možda u nekoj od šetnji nismo primetili. Upravo je taj svet nama približila Jelena Vemić svojim objektivom, precizno beležeći sveprisutnost boja različitih godišnjih doba, ali i boja sa svojih putovanja.

Priča izložbe je osmišljena spajanjem dve i tri fotografije u diptihe i triptihe, koloristički od sivo-plave ka toplim tonovima jesenjeg lišća i zeleno žutim nijansama skrivenih mahovina. Jelenina posvećenost likovnosti pri izradi fotografija i njena veza sa prirodom, dobijaju karakter dokumenta koji čuvamo sa njom. Gradeći sopstveni umetnički izraz, približila nam je svu dinamiku kojom stvara, istraživački raspoložena, radoznala i vešta u rukovanju kamerom. Fotografije Jelene Vemić odlikuje skladan odnos boja, svetla i specifične atmosfere. Njena zamisao je da nas ovom izložbom povede u neka zaboravljena mesta i da kroz njene radove doživimo svu lepotu koju ona želi da podeli sa nama. //ek ZORICA ĐERMANOV – Više u EKO KUĆI No11


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: