Search
Close this search box.

IZLOŽBA POSUDNE KERAMIKE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Igor Milićević i Miroljub Dramićanin

LOKACIJA:

Mala galerija ULUPUDS

Vanredni profesor na Odseku keramike, predmet Keramički dizajn, Miroljub Dramićanin, i docent na Odseku keramike, predmet Posudna keramika, Igor Milićević, priredili su interesantnu postavku posudne keramike. Konceptom ove izložbe, na kojoj su prikazali utilitarne predmete, tanjire i činije većih dimenzija, umetnici su želeli da ukažu na sve manju zastupljenost ovakve vrste eksponata na velikim izložbama. Kolege na samostalnim i kolektivnim izložbama se više baziraju na instalacijama i keramoskulpturama, a sve ređe se vraćaju bazičnim formama na kojima se zasniva umetnost i dizajn keramike.
Istraživački rad i stvaralaštvo na keramičkom kolu, kao i razumevanje ove specifične oblasti keramike, navelo je Miroljuba Dramićanina i Igora Milićevića na zajedničko izlaganje i objedinjavanje nastalih radova u celinu. Rotacione forme sa jasnim autorskim stavom, ova dva autora obogaćuju dodatnim likovnim sadržajem, rešavajući površine različitim pristupom.
Interesovanje za, uslovno rečeno, dekor, jeste još jedna zajednička tačka u njihovom radu u domenu posudne keramike, gde je sve manje aktivnih izlagača. Namera autora je bila da ovom izložbom približe široj publici ovu oblast primenjene umetnosti. //ek MAJA ŠKALJAC STANOŠEVIĆ – Više u EKO KUĆI No11

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela