Search
Close this search box.
congress
NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
Paper House Min
Amrita Mahindro

AUTORI:

AMRITA MAHINDROO, MICHEL DA COSTA GONÇALVES (DROO)

OBJEKAT:

STAMBENO – POSLOVNA ZGRADA PAINTWORKS

LOKACIJA:

LONDON, VELIKA BRITANIJA

POVRŠINA:

1.550 m2

FOTOGRAFIJE:

NAARO

ARHITEKTONSKI STUDIO  DROO SVOJIM DELOM THE PAINTWORKS NIJE STVORIO SAMO IMPRESIVNU MATERIJALNU FASADU. ONI SU STVORILI PRIČU, TEKSTURNI EFEKAT KOJI NEŽNO ŠAPUĆE O ISTORIJI ZGRADE. OVAJ IZVANREDNI ODJEK PRETHODNIH EPOHA JE SUPTILNI PODSETNIK DA SE SVAKI KORAK U SADAŠNJOSTI ODVIJA NA TEMELJIMA PROŠLOSTI. SVAKI OKVIR PROZORA DELUJE KAO ČISTA INSPIRACIJA UMETNIKA, POZIVAJUĆI NAS DA SE DUBLJE POVEŽEMO SA OKRUŽENJEM I DA OSETIMO DUŠU KUOJU IMA GRAĐEVINA KOJA GOVORI JEZIKOM ČISTIH OBLIKA I PREFINJENE ESTETIKE.

U srcu pulsirajućeg Šordiča u Londonu, gde se moderna dinamika susreće sa prošlošću natopljenom kreativnošću, usidreno je arhitektonsko zdanje koje na prefinjen način plete niti između epoha vremena. Arhitektonsko delo The Paintworks potpisuje projektantski studio DROO, a The Paintworks nije samo građevina u kojoj se svetlost ponaša kao platno. To je poema koja priča priču o evoluciji i transformaciji. Kroz besprekoran ples forme, funkcije i enterijera, ovaj objekat postaje portret čiste inspiracije koji istovremeno odražava suštinske vrednosti prošlosti i ambicije budućnosti.

The Paintworks

Praktičnost i održivost

The Paintworks nije samo sjajna priča o prošlosti, već i o životu danas. Ova transformacija prostora, nekadašnjih umetničkih radionica i prodavnice materijala, sada nudi svoju funkcionalnost savremenom svetu. Sa osam apartmana i dva kancelarijska prostora, ovaj objekat je kao fini portret koji u svojim linijama i konturama nosi priču o prilagodljivosti i udobnosti.

The Paintworks

PROSTOR JE IZAZOVNO DIZAJNIRAN DA BI DOZVOLIO STANARIMA DA POSTANU UMETNICI SVOG SVAKODNEVNOG ŽIVOTA KORISTEĆI OVO SAVRŠENO PRAZNO PLATNO ZA IZRAŽAVANJE VLASTITIH PRIČA I STVARALAČKIH PODUHVATA

The Paintworks

Različite veličine apartmana nude priliku za osmišljavanje svakog kutka u skladu sa individualnim životnim stilom, dok kancelarije postaju domaćini kreativnim poduhvatimaThe Paintworks ne teži samo da spoji stare i nove strukture, već da stvori jedinstveni sklad koji dopušta obema dimenzijama da dišu zajedno.

Svetlost kao plano

Svetlost kao platno

DROO je stvorio unutrašnji svet gde svetlost postaje ključni materijal. Ovaj prostor je poput pažljivo oslikane slike gde svetlost igra ulogu četkice ističući teksture, boje i linije svakog elementa.

The Paintworks: svetlost kao platno

Očaravajući dijalog između prirodnog svetla i arhitektonskih oblika stvara osećaj da stanari žive u harmoniji sa gradom, a opet je njihova privatnost zaštićena. Kao što je impresionista pažljivo slojevito nanosio boje na svoje platno, tako je i DROO složio slojeve prostora u ovom remek delu.

The Paintworks: svetlost kao platno

Prostor je izazovno dizajniran da bi dozvolio stanarima da postanu umetnici svog svakodnevnog života koristeći ovo savršeno prazno platno za izražavanje vlastitih priča i stvaralačkih poduhvata. The Paintworks postaje most između prošlosti i budućnosti, funkcije i estetike. Njegova forma priča o istoriji, funkcija o praktičnosti, a enterijer o svetlosnom stvaralaštvu.

The Paintworks kupatilo

Ova građevina prefinjene estetike je više od arhitekture je simbol inspiracije koji nas podseća da smo i mi sami umetnici u svojim životima kada kreiramo naše priče na platnu svakodnevnih iskustava. U ovom osetljivom dijalogu između istorije i savremenosti, zgrada postaje živa priča koja podseća na to da svaki trenutak nosi u sebi deo onoga što je bio i onoga što će u budućnosti postati.//

ek Vesna Ravić

Za više ovakvih vesti posetite našu stranicu ENTERIJER.

Autor teksta: maja
Pogledajte još:
Povezanost sa prirodom : Casa em Troia
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove
Neprolazna lepota kamena : Petra