SOLARNI KIOSK

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

SOLARNI KIOSK KAO SAMOSTALNA BIZNIS JEDINICA OMOGUĆAVA ZAJEDNICAMA ŠIROM SVETA DA STVORE ODRŽIV POSAO U RURALNIM OBLASTIMA, KOJE NISU PRIKLJUČENE NA ENERGETSKU INFRASTRUKTURU, U CILJU POBOLJŠANJA KVALITETA ŽIVOTA STANOVNIŠTVA.

Kada je reč o zelenim konceptima energije i obnovljivim izvorima električne energije, Etiopija se nalazi među prvih dvadeset na svetskoj rang listi po procentu proizvedene energije iz obnovljivih prirodnih resursa. Nažalost, kada je reč o pristupu stanovništva  električnoj energiji, Etiopija je  rangirana veoma nisko.

Lagana struktura kioska omogućava jednostavnu montažu  na licu mesta, uz korišćenje lokalno dostupnih materijala i alata. Dizajniran je kao komplet koji se  može modifikovati i sklopiti kao veća celina ili kao niz manjih struktura. Dok su vitalni  delovi kioska proizvedeni tako da obezbede kvalitet, trajnost i izdržljivost, ostali sastavni delovi mogu biti od prirodnih i lokalnih materijala kao što su bambus, drvo, kamen, metal ili čak reciklirani materijali. Cela struktura je povezana  najnovijim tipom klinova, što omogućava čvrstu vezu između pojedinih montažnih delova.  Važan detalj  je da se svi zglobovi  nalaze u unutrašnjosti građevinskog omotača i teško su dostupni  spolja.

Solarni kiosk će doneti ne samo ekonomski napredak  manje razvijenim zemljama, već će takođe stimulisati članove zajednice da komuniciraju i i omogućiti im da čitaju i uče i noću.//

Više u EKO KUĆA No 5

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: