Search
Close this search box.
congress

HAPPY HOUSE - NOVO LICE PREFABRIKOVANIH OBJEKATA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

SREĆNA KUĆA JE NAPRAVALJENA U FABRICI – PAMENTO SU DIZAJNIRANA TRI OSNOVNA MODULA KOJI SE MOGU MEĐJUSOBNO SKLAPATI U VIŠE KONFIGURACIJA, OD MALIH STUDIJA DO PROSTRANIH DVOSPRATNIH PORODIČNIH KUĆA SA BAŠTOM I DVORIŠTEM.

Prefabrikacija i efikasan dizajn – od srednjeg veka do današnjih dana – sa suštinskim elementima su uvek bili deo gradjevinske industrije. Još od seoskih kuća iz doba Tjudora, na arhitekte se apelovalo da projektuju težeći ka suvoj (montažnoj) konstrukciji, kao što su Viktorijanske čelične zgrade i mnoge zgrade u Americi sa početka 20. veka, što samo pokazuje da montažne zgrade nisu ideja savremenog doba. Ali istina je da, moderne ili ne, montažne prefabrikovane kuće imaju sve više poklonika.

Point Lukaut (Point Lookout) na ostrvu severni Stradbrok je mesto koje je posle drugog svetskog rata postao poznat kao raj za surfere sa velikim brojem divnih i raznolikih plaža. Sa odličnom arhitekturom, ovaj grad je izabran kao mesto za promociju kreativnih industrija.

Inovativnu montažnu kuću projektovali su arhitekti iz brizbejnske firme Donovan Hil po želji gradjevinskog preduzimača Tobi Luisa iz Kvinslenda u Australiji, čija je firma specijalizovana za montažne kuće, u cilju promocije odličnog dizajna sa malim budžetom. Prema gospodinu Luisu, montažne kuće imaju veliku popularnost u Evropi i sve više dobijaju pozitivnu reakciju od australijskih kupaca koji traže povoljnu, ali i sofisticiranu opciju za svoje kuće ili vikendice.

INOVATIVNU MONTAŽNU KUĆU PROJEKTOVALI SU ARHITEKTI BRIZBEJNSKE FIRME DONOVAN HIL PO ŽELJI GRAĐEVINSKOG PREDUZIMAČA TOBI LUISA IZ KVINSLENDA U AUSTRALIJI, ČIJA JE FIRMA SPECIJALIZOVANA ZA MONTAŽNE KUĆE, U CILJU PROMOCIJE ODLIČNOG DIZAJNA SA MALIM BUDŽETOM.

Pošto svoju kuću možete da proširite ili smanjite bez većeg ulaganja u rekonstrukciju, ili da je preselite u drugo naselje, grad ili čak zemlju, Srećna kuća Vam daje ne samo srećan početak, nego i srećan kraj.//Ljiljana Radojičić

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Povezanost sa prirodom : Casa em Troia
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove