RADIONICA KOSTIMOGRAFIJE NA TEMU "ORIGAMI I RECIKLAŽA"

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

IVANA BAKAL, SILVA KALČIĆ

LOKACIJA:


Radionica je dio projekta EDU međunarodne studentske radionice kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja, te likovne kritike/eseja. Projekt se u prosincu nastavlja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, gdje će kao voditelji radionica uz profesore iz Zagreba gostovati profesori iz Sarajeva i Ljubljane. Izložba studentskih radova nastalih na tim radionicama otvoriti će se u TTF galeriji 20. prosinca. Uz radionice mode i tekstilnog oblikovanja održati će se i radionica pisanja likovne kritike i
eseja.

Projekt EDU međunarodnih studentskih radionica započet je 2013.godine, a njegov je cilj stjecanje specijalističkoga znanja i usavršavanje kreativnog i individualnog pristupa kao suplement nastavnoga programa. Autorice projekta su doc. dr. art. Ivana Bakal i dr.sc. Silva Kalčić.

Organizator je ULUPUH u suradnji sa Tekstilno-tehnološkim fakultetom u Zagrebu i Fakultetom primenjenih umetnosti iz Beograda.


Kostimografska radionica održana je u Galeriji ULUPUH od 15. do 18. studenog 2016. Vodila ju je redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Mr Ljiljana Petrović u suradnji sa doc.dr art. Ivanom Bakal i kolegama profesorima Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu doc.art. Koraljkom Kovač i predavačem dipl. ak. slik. Marinom Sovarom. Suradnica je bila mag. ing. des. tex. Sanja Jakupec.

Polaznici radionice bili su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu – kolegij Modna ilustracija, smjer Kostimografija, kolegij Primijenjena kostimografija II te smjer Dizajn tekstila, kolegij Kreiranje tekstila. Njihovi gosti bili su studenti Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, Odsek Kostim, modul Scenski kostim.
Likovni postav izložbe završnih radova u Galeriji ULUPUH potpisuje redovni profesor Mr Ljiljana Petrović.Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela