Search
Close this search box.
congress

DO KUĆE ZA PET MESECI

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

ESTUDIO BORRACHIA: OSCAR BORRACHIA, ALEJANDRO BORRACHIA, MATIAS CARLONI

OBJEKAT:

KUĆA ZA ODMOR

LOKACIJA:

BUENOS AIRES, ARGENTINA

POVRŠINA:

174 m2

FOTOGRAFIJE:

FERNADO SCHAPOCHNIK

KAKO BRZO DOĆI DO KOMFORNE, ODRŽIVE KUĆE IZ SNOVA, I TO PO PRIHVATLJIVOJ CENI? DANAS JE VREME VELIKA DRAGOCENOST I PREDSTAVLJA ODLUČUJUĆI ELEMENT PRILIKOM PRAVLJENJA IZBORA I DONOŠENJA ODLUKA. KRATKO VREME POTREBNO ZA IZGRADNJU I MOGUĆNOST BRZOG USELJENJA PRODAJU PROJEKAT. OVDE JE UPOTREBA DRVETA KAO OSNOVNOG MATERIJALA OMOGUĆILA ARHITEKTIMA DA PRIMENOM JEDNOSTAVNIH MONTAŽNIH MODULARNIH REŠENJA UDOVOLJE KOMPLEKSNIM ZAHTEVIMA INVESTITORA I DA MU U ROKU OD SAMO PET MESECI PREDAJU KLJUČEVE NOVOSAGRAĐENE DRVENE KUĆE ZA ODMOR.

Nedaleko od samog centra Buenos Airesa, u predelu gde buka i gradsko sivilo u potpunosti iščezavaju, smeštena je kuća koja je zamišljena kao vikendica za mladi bračni par sa dvoje dece. U potrazi za idealnom kućom za život i odmor, primenom jednostavnih rešenja i korišćenjem drveta kao osnovnog materijala, autori ovog izuzetnog projekta iz studija Borrachia uspeli su da na inventivan način uklope svoje arhitektonsko delo u prirodno okruženje i da ne nanesu štetu životnoj sredini. Dobijen je topao prostor neraskidivo povezan sa svojom okolinom. Drvena kuća je deo niza studija stanovanja koje su argentinski arhitekti razvili pod nazivom ’housing habitat’.

Ono što karakteriše ovaj prizemni drveni objekat i čini ga posebnim, jeste njegova materijalizacija, kao i autentični krov prekriven zelenilom, koji oživljava prirodu i čini je delom dizajna. Kao jedan od najatraktivnijih elemenata kuće, krov omogućava divljim biljkama da rastu bez potrebe za održavanjem, što ovaj objekat vizuelno neraskidivo povezuje sa okruženjem. Tehničku funkciju krov dobija kao sjajan izolator u formi ozelenjene tende koja natkriva enterijer i njegov produžetak – verandu.//ek Tijana Lovrić – Više u EKO KUĆI No22

Svaka prostorija ima direktan pristup verandi, gde vladaju prijatnost i mir koji okružuju ceo objekat i definišu prostor.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Povezanost sa prirodom : Casa em Troia
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove
Svetlost kao platno : The Paintworks