Search
Close this search box.

FOTOGRAF: VUKICA MIKAČA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

VUKICA MIKAČA

Vukica Mikača / Likovni umetnik fotografije. Član  ULUPUDS a. Profesionalni fotograf .  Od sedamnaeste godine radi kao slobodni umetnik kada su joj prvi put objavljene fotografije Bijelog dugmeta u dnevnom listu POLITIKA . Od tada do danas sarađuje sa POLITIKOM, a tokom višedeceniske karijere sarađivala sa mnogim novinama i časopisima širom ex Jugoslavije. Fotografije je objavljivala u DUGI, BAZARU, TV REVIJI, JATOVOJ REVIJI, sarajevskom VENU, slovenackim OBRAZIMA, M MAGAZINU,  GLORIJI…

Od devedesetih godina glavna vokacija joj je pozorište, i spada u red naših najuglednijih pozorišnih fotografa. Trinaest godina je bila saradnik i oficijelni fotograf  pozorišta ATELJE 212 . Saradnju je zaokruzila velikim brojem fotografija objavljenih u Monografiji Ateljea 212 objavljene 2oo5. povodom 5o godina postojanja ovog pozorišta. Šest sezona je radila kao fotograf  KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA, POZORIŠTA PUŽ, a 13  godina je bila oficijelni fotograf  pozorišta BOŠKO BUHA. Sarađivala je i sa NARODNIM POZORIŠTEM, naročito s Jagošem Markovićem, JUGOSLOVENSKIM DRAMSKIM, BEOGRADSKIM DRAMSKIM, BUDVOM  GRADOM TEATROM. Redovno objavljuje fotografije u teatarskim časopisima LUDUS i SCENE.

Živi i radi u Beogradu.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela