Search
Close this search box.
congress

KARTELL BY LAUFEN

NAJPOSEĆENIJE

Neograničene kompozicije koje se igraju bojom pretvaraju okruženje kupatila iz specifičnog arhitektonskog prostora u fluidan, fleksibilan set nameštaja. Kvadratne linije podložne su raznim interpretacijama , a proizvodi – koji kombinuju izuzetan dizajn i vrlo kvalitetne materijale – stvaraju novi prototip prijatnog utočišta.

Prepoznatljiv funkcionalni italijanski dizajn zadovoljava industrijsku strogoću vodećeg švajcarskog brenda keramike, što je rezultiralo kolekcijom koja ruši granice i prepreke  kupatila. Upravo se ovaj prostor može smatrati utočištem , mestom za obnovu fizičkog i mentalnog stanja . Tokom godina, kupatilo je doživelo izuzetan razvoj: od prostora koji se nalazi u jednom uglu kuće, organizovanog da obezbedi zdravu ličnu higijenu, postalo je prijatno okruženje, u skladu sa najnovijim trendovima u dizajnu enterijera. Kupatilo ide u korak sa napretkom ukusa i transformacijom našeg načina života, a kolekcija Kartell by Laufen  svojim strogim oblicima nudi slobodu kombinovanja lakoće transparentnosti sa čvrstim, robusnim prisustvom keramike.

Nije slučajno što je kolekcija začeta u Italiji, zemlji koja je imala veliki uticaj na međunarodni dizajn, revolucionirajući pristup ne samo predmetima već i enterijeru, istraživanjem i eksperimentisanjem sa novim, neobičnim materijalima. Lik dizajnera , pažljivog posmatrača stila  života i društva, išao je u korak sa promenljivim potrebama javnosti, stvarajući predmete i  nameštaj koji nije   samo funkcionalan, već- i iznad svega – lep i izuzetnog kvaliteta. Studio Ludovica + Roberto Palomba inspiraciju crpi iz načela  italijanskog dizajna, a sa kolekcijom Kartell by Laufen tumači apsolutno revolucionarni duh, kombinujući širi spektar materijala u ono što je već postalo bezvremenski klasik 

Laufenov koncept kupatila kao sastavnog dela životnog prostora doveo je do saradnje sa Kartellom, formulišući izuzetno kompletnu kolekciju koja se sastoji od umivaonika, toaleta, slavina, ormara, kade i dodataka . Širok asortiman proizvoda iz kolekcije Kartell by Laufen apsolutni je proboj u sektoru kupatilskog nameštaja, pružajući neviđenu slobodu dizajna.

Raznolikost kompozicijskog potencijala i kolekcije gotovo je neograničena, zahvaljujući nizu umivaonika  različitih veličina i konfiguracija, od malog umivaonika koji štedi prostor do većeg pravougaonog modela sa dovoljno prostora za rad, sve do okruglog dela umivaonika  Keramika dolazi u različitim bojama: od klasične bele do sjajne crne, mat antracit i drugih nijansi, a sve sa inovativnim skrivenim sistemom preliva. Jedan veoma zanimljiv proizvod  je samostojeći umivaonik napravljen u jednom komadu. Karakteristična karakteristika svih umivaonika je to što je telo napravljeno od tanke keramike, što ih čini posebno laganim i pruža veliku unutrašnju površinu, čak i kada je preliv nad umivaonikom  minimalan.

Zahvaljujući savršenom linearnom dizajnu namještaja, kolekcija Kartell by Laufen može se skladno prilagoditi kao osnovni ormar  za sve vrste umivaonika. Kompaktni i istovremeno prostrani, ormarići su dostupni u novim bojama  senf – žuta, plavo-siva i oker  boja, sinonim za bezvremenski stil.

Toalet se montira na zid ili na pod s vodokotlićem ili bez njega , i bide , se  može  lako uklopiti u bilo koju kompoziciju dizajna zahvaljujući svojim strogim geometrijskim linijama. Ormarići u obliku kvadrata i keramički elementi nude mnoštvo mogućnosti za odabir prozirnih dodataka  , u modernim bojama ili u mat beloj j i crnoj boji za neutralniji, puristički izgled. Max Beam stolica, ogledalo All Saints , Shelfish  police, Rifly rasveta , ili složive police Sound – Rack su takođe savršene za  dnevni boravak . The Boxy  čaša za četkice za zube i podloga za sapun  su  takođe su idealani  dodaci  za radnu površinu.

Linearni koncept iz cele kolekcije   takođe je jasno izražen u jednostavnim, ali genijalnim oblicima slavina . Slavine za umivaonik, dostupne u verziji samostojeće ili ugradne izvedbe , slavine za kadu , tuš kabinu   i bidei pokrivaju sve moguće primene. Napravljene su  od hromiranog ili  brušenog nerđajućeg čelika.

Kade, napravljene od sintetičkog materijala, takođe imaju geometrijske linije: pravougaoni modeli su samostojeći ili se postavljaju na zid, dok su nežnije forme idealne za postavljanje u centar prostorije. Mnogobrojni  oblici nude opuštanje za telo  , pojačani prijatnim dodirom Laufenovog čvrstog površinskog materijala

Kartell by Laufen je kolekcija koja se oslanja na izvanredno iskustvo proizvodnje dve kompanije koje su  vodeće u svojim sektorima. S jedne strane, postoji duboko znanje o proizvodnji plastičnih materijala kompanije Kartell, što je omogućilo italijanskoj kompaniji da stvara predmete i nameštaj, eksperimentišući sa supstancom koja je revolucionirala oblike svakodnevnog života. S druge strane,tu su  inovacije na  polju-keramike koje je Laufen generisao 1980-ih, sa livenjem pod visokim pritiskom koje je švajcarska kompanija nastavila da poboljšava tokom godina, automatizujući različite procese i ubacujući inovativne materijale za kupatilo u prozvodni ciklus

Kartell, koji je 1949. godine osnovao Giulio Castelli u mestu Noviglio u pokrajini  Milano, kompanija je koja je prepoznala važnost inovacija i nastavlja da se razvija 70 godina, pod vođstvom Claudija Lutije i u saradnji sa međunarodnim dizajnerima. Kartell nikada nije odstupio od svoje prvobitne misije, koja se temeljila na cilju stvaranja industrijskih proizvoda koji su inovativni za njihovu upotrebu materijala, tehnologije izavršnih obloga . Danas kompanija širi svoj imidž nudeći viziju globalnog načina života sa snažnim fokusom na održivost etičkih vrednosti u korporativnoj praksi.

Laufen Ima dugu tradiciju u proizvodnji kupatilskih prozvoda  koja datira iz 1892. godine. U zemlji poput Švajcarske sa ograničenim sirovinama, kompanija se morala osloniti na savremeni inženjering i usluge na najvišim nivoima. 1925. Laufen je počeo proizvoditi keramičke sanitarije, postavši pionir industrije u Švicarskoj. Identitet kompanije uvek je  odražavao njenu sposobnost da presretne znakove vremena, stvarajući nove proizvode orijentisane prema potrebama kupaca. Istraživanje i inovacija materijala i proizvodnih procesa, zajedno sa snažnim fokusom na dizajn, omogućili su ovom švajcarskom proizvođaču da postane globalni igrač, sposoban da odgovori na zahteve sve zahtevnijih klijenata.

www.kartellbylaufen.com

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
ARTINVEST – DEKTON
INTRA LIGHTNING
ALUMIL – PREFA