Search
Close this search box.
congress

ACO Self kanali za dvorišta i terase

NAJPOSEĆENIJE

ACO Self kanali za linijsko odvodnjavanje dizajnirani su za privatne namene, čuvaju Vaš dom, vrt i pristupne puteve od kiše i prljavih voda. Funkcionalnost, jednostavno rukovanje i varijabilni dizajn rešetki pokrivaju sve zahteve za odvodnjavanje na područjima oko kuće. Telo kanala i sabirni element izrađeni su od plastike ili polimerbetona koji je izuzetno otporan na mraz, ulja i soli. Moguće je odabrati pokrivne rešetke od raznih materijala, od nerđajućeg do plastificiranog čelika. Tipska rešenja dostupna su za sve uobičajene građevinske zahteve, a svi elementi ACO Self sistema odvodnjavanja dizajnirani su za siguran prelazak putničkih vozila.

Širok izbor pokrivnih rešetki omogućava lako uklapanje ACO Self kanala u sve vrste završnih površina. Možete birati one od nerđajućeg ili pocinkovanog čelika, elektropolirane, plastificirane ili šlic rešetke.

ACO Self Euroline kanali su neophodni za svako dvorište, jer osiguravaju da se garaže i podrumi ne pretvore u bazene, a prilazi i dvorišta ne postanu močvare. Proizvode se od polimer betona, što ih čini vodonepropusnim, otpornim na dejstvo mraza i soli, a u isto vreme laganim i jednostavnim za ugradnju. Dostupan u više širina i visina, a modularni elementi omogućavaju jednostavno izvođenje svih zahteva.

ACO Self Hexaline kanali izrađeni su od reciklirane plastike (polipropilena) inovativnom metodom proizvodnje što ih čini laganim, a opet robusnim i neslomljivim. Plastika je otporna na UV zračenje, a kanali poseduju saćastu strukturu koja im daje izvanrednu stabilnost. Kanali od plastike otporne na UV zračenje. Dizajn kanala omogućava sigurno naleganje rešetke, što prelazak vozila preko nje čini nečujnim. Kanali se mogu seći na željenu dužinu, a ima mogućnost ugaonog spoja putem dodatnog elementa

ACO Self šlic kanali izrađeni od polimer betona ili reciklirane plastike i kombinuju se sa tri vrste šlic rešetki (od nerđajućeg ili pocinkovanog čelika i od plastike). Sistem je u potpunosti siguran od vandalizma ili krađe rešetke, pogodan je za primenu u školskim dvorištima i igralištima gde nedostatak rešetke može biti izuzetno opasan, kao i na stadionima gde se demontaža rešetke može zloupotrebiti. Kanal sa šlic rešetkom za diskretno rešenje modernih betonskih i kamenih podloga. 

ACO Self Highlinesistem je pouzdano rešenje za odvodnjavanje sa vertikalnih fasada, terasa i balkona. Sistem kanala ima dvostruku funkciju: odvodi vodu sa površine kroz rešetku, ali takođe i vodu sa procednog drenažnog sloja. Voda koja se sliva niz fasadu takođe se pouzdano skuplja i odvodi. Zapremina u procednom drenažnom sloju deluje kao rezervni prostor za prihvat viška vode za vreme iznenadnih pljuskova čime štiti površinu od nepovoljnih uticaja poplava.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
ARTINVEST – DEKTON
INTRA LIGHTNING
ALUMIL – PREFA