Search
Close this search box.
congress

Ekološki optimizam

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

U godini energetske efikasnosti u Srbiji, pokrenut je Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, koji je već prvim brojem specijalnim izdanjem postigao izuzetan prijem kod profesionalnog i šireg kruga čitalaca i tako na najbolji način najavio njegovo redovno izlaženje čija će buduća periodika biti mart, jun, septembar, decembar.

ENERGETSKA EFIKASNOST ZGRADA, OVOG PUTA JE GLAVNA TEMA, ALI ĆE UZ TEHNOLOGIJU EKOLOŠKE GRADNJE U SVAKOM SLEDEĆEM BROJU BITI NEIZBEŽAN KONTEKST KADA GOVORIMO O ARHITEKTONSKOM STVARALAŠTVU I NJEGOVOM UTICAJU NA PRIRODNU SREDINU.

Ekološka putovanja ovoga puta ćemo početi sa našom ishodišnom tačkom, Lepenskim Virom, eko oazom kojom su naši preci pokazali da život usklađen sa klimatskim uslovima lokacije, prirodnim terenom i pametnim korišćenjem dostupnih prirodnih resursa, ne predstavljaju novinu koju donosi 21. vek, već životni stil koji je postojao na našim prostorima još pre 7000 godina.

KROZ ŠIRI KONCEPT ODRŽIVOG RAZVOJA UVEŠĆEMO I PROMOVISATI TEME IZ UMETNOSTI, ARHITEKTURE I DIZAJNA KROZ OPŠIRNE INFORMACIJE O AKTUELNIM DOGAĐAJIMA, IZLOŽBAMA, KONKURSIMA I PROJEKTIMA, KOJI DEFINIŠU AKTUELNU KULTURNU SCENU U SRBIJI I SVETU.

Pored naglašenih tema eko arhitekture, magazin će nuditi integrisan i kreativan pristup širim temama održivog razvoja, koje u velikoj meri utiču na arhitektonsko stvaralaštvo.//

Više u EKO KUĆI No02

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela