Alumil Exl1

EKOLOGIJA I SEX

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


PLASTIKA KOJA NAS OKRUŽUJE NA SVE STRANE, KOJA SE NALAZI U SVIM TEHNOLOGIJAMA, U PVC PROZORIMA, U FOLIJAMA ZA DOMAĆINSTVO, U MOBILNIM TELEFONIMA, KUĆIŠTIMA ZA KOMPJUTERE, TELEVIZORIMA, KUĆANSKIM APARATIMA, SADRŽI SUPSTANCE KOJE SE U NAŠEM TELU PONAŠAJU KAO ŽENSKI HORMONI.

Putujući Internetom u potrazi za novim znanjima, nabasala sam pre par godina na knjigu “Prirodni plan za testosteron”, vrlo moćnog, poznatog i proverenog herbaliste Stivena Heroda Buhnera, autora knjiga o inteligenciji biljaka, biljnim antibioticima i lečenju Lajmske bolesti. Iako nikada u životu nisam imala problema sa aktiviranjem testosterona u muškarcima, primećujem da se u poslednjoj deceniji bitno promenila muško-ženska igra u celom svetu, pa i kod nas, tobože seksualno vrlo potentnih Balkanaca. Sviram po restoranima gde sede izolovane grupice momaka na jednoj strani, devojaka na drugoj, sredstvo komunikacije je mobilni telefon, niko više ne merka susedne stolove, niko ne časti pićem nepoznate devojke na drugom kraju kafane, nema udvaranja, očijukanja, flertovanja. Generalno gledajući, lov je postao rutinski, bez žara, izazova, energije, razmišljanja, nadmudrivanja, gotovo ravnodušan. Kod starijih je situacija još gora. Umorni muškarci se ili jadaju na životne situacije i polaze od pretpostavke da više nismo deca, te da ne moramo da se igramo, već odmah možemo u bračni seks, koji uključuje televizor, sportske dogadjaje, izležavanje u krevetu i minimalnu akciju, usmerenu isključivo na zadovoljavanje njegovog ugroženog i napaćenog libida… Sve u svemu, prilično jadno i mučno, uz pojačanu žensku agresiju i sve veću pasivnost muškaraca koji kao da tonu u onu filozofsku stranu ljubavi, “čemu sve to i zašto“.

Mediji koji povremeno pišu o tome, uglavnom krive Internet, kompjutere,tehnologiju za celu situaciju, ali Stiven Buhner mi je otvorio oči da je u pitanju mnogo podmuklija i dublja kriza, izazvana tehnologijom, ali ne na onaj način kako nam je to prezentovano u medijima. Plastika koja nas okružuje na sve strane, koja se nalazi u svim tehnologijama, u PVC prozorima, u folijama za domaćinstvo, u mobilnim telefonima, kućištima za kompjutere, televizorima, kućanskim aparatima, sadrži supstance koje se u našem telu ponašaju kao ženski hormoni. Na sredini Atlantskog okeana nalazi se ostrvo na dnu mora, veličine Velike Britanije, od mobilnih telefona, baterija, plastike. Od toga ribe u okeanima menjaju pol i postaju ženke, čak i krokodili menjaju pol i sve je manje mužjaka. Dejstvo plastike na ljude je dvojako: žene postaju agresivne, a muškarci pasivni. Libido i kod jednih I kod drugih je ozbiljno narušen i ugrožen. Dakle, prvi savet: povadite sve PVC prozore koje ste debelo platili i predjite na drvo, po mogućnosti borovinu, jer je bor prirodni izvor testosterone! Odmah sam krenula u potragu za medom od borovih šišarki, jednom sam ga našla u Veropulosu, rade ga Grci, i više nikad. Sad se spremam na Zlatibor, ako negde ima borovine, to je tamo.

Drugi razlog ugroženog libida leži u najpopularnijem alkoholnom piću na svetu – pivu. Pivo se od vajkada pravilo od ječma, koji je takodje jedan od prirodnih izvora testosterona. Muškarci koji su pili ječmeno pivo rado su silovali žene i njhov libido je bio potpuno van kontrole, što crkva nije mogla tek tako da prihvati. Zato je u kasnom srednjem veku, da bi smanjila seksualnu moć muškaraca, katolička crkva naredila da se ječam zameni hmeljom, a to je žitarica sa vrlo jakim ženskim fito hormonima! Devojčice koje su radile na plantažama hmelja dobijale su menstruaciju i po dve godine ranije, a muškarcima se pojavljivala neka vrsta seksualne nemoći, od nemogućnosti ejakulacije do impotencije. Vredni Trapisti su uz svaki svoj manastir dizali pivare, a zaljubljenici u pivo nisu znali šta ih je strefilo. Pogledajte samo danas kako izgledaju reklame za pivo, a kako za vino: u reklamama za pivo, muškarci žene doživljavaju kao opasnost, pivo predstavlja način internog muškog druženja, “muškarci znaju zašto”, kolektivnog druženja, oslobođjenja od žena, dok je vino za zavođenje, u večernjem druženju jedan na jedan. Savet broj dva: ili pijte pivo od ječma, ili predjite na vino. Kada sam jednom mladom muzičaru u bendu zabrinuto rekla da više ne pije pivo, on se dobroćudno nasmejao i odgovorio mi: “Znam ja to! Zato sam prvih nedelju dana kada muvam devojku na pivu, ona misli da sam jako fin i da nisam navalentnan, a onda pređem na vino i tu je sačekam….”.

AKO STE EKOLOŠKI SVESNI, SE PLASTIKE I METALA, KUVANOG, TERMIČKI OBRAĐENOG MESIŠTA, PIVA I DRUGE TRULEŽI I PREĐITE NA ORGANSKO, EKOLOŠKO, PRIRODNO OKRUŽENJE, NA SIROVU HRANU, ZAČINE, BILJKE, ŠKOLJKE I PUŽEVE, HODAJTE BOSI PO ZEMLJI, ZAMENITE KAFU VOLKANOM.

Što se žena tiče, odavno je utvrđeno da mnoge žene više uživaju u čokoladi nego u seksu. Sigurnije je, nema mogućnosti emotivne povrede, a užitak je isti. Samo treba da znate da nije reč o čokoladi, već u jednom sastojku ćokolade, a to je kakao. Teobroma kakao, božji dar, kako je nazvana ova super biljka, ima u sebi teobromin, supstancu koja pojačava i izaziva lučenje supstanci sreće u mozgu, serotonina, endorfina i dopamina, koji se svi luče kada smo zaljubljeni. Ali u klasičnoj čokoladi ima transmasti, mleka i ostalih loših stvari, tako da je moj savet broj tri da nabavite sirovi kakao i pravite ga sa bademovim mlekom, kokosovom vodom, ljutom papričicom, peruanskom makom, medom ili urmama, i dobićete piće koje je podjednako stimulativno i za žene i za muškarce, toliko da su ga davali ratnicima u Meksiku pre bitke, a bilo im je zabranjivano posle, da ne bi silovali sve što vide. Ja sam ovo piće skromno nazvala VOLKANA, jer je u njemu i vulkan i vegan i jedan Volk, i spremila ga za testiranje u restoranu gde zimi sviramo na Banovom brdu. Dala sam ga muzičarima, konobaru i vlasniku. Reakcija je bila sledeća: iskusni muzičari su svirali kao na Vembliju, skakali, briljirali i oduševeljeno vikali “ovo je legalno”, konobar je ljubio i grlio goste bez bakšiša, a vlasnik restorana koji godinama, kada god sviramo, prođe pored nas i kaže: “Malo tiše!”, sad je prošao i poslao nam poljubac. Volkana provereno deluje.

KADA JE NATALITET UGROŽEN, PRIRODA TO REŠAVA POVEĆANJEM ŽENKI A SMANJENJEM MUŽJAKA. VIŠE ŽENKI ZNAČI ZA PRIRODU VIŠE POTOMAKA. VEĆ ODAVNO JE U NAŠOJ ZEMLJI BROJ ŽENA MNOGO VEĆI OD BROJA MUŠKARACA. ALI DŽABA TOLIKI BROJ ŽENKI, KADA ONO MALO MUŠKARACA IMA FILOZOFSKI STAV PREMA SEKSU, “ČEMU SVE TO I ZAŠTO”…

Istražujući dalje koji su to prirodni jaki afrodizijaci, samo sam se nasmejala kada sam videla da je to zapravo sve ono što ja jedem – živa biljna hrana, orašasti plodovi, semenke, klice, zeleno lisnato povrće, začini, đumbir, cimet, šafran, ruzmarin, bosiljak. Kad pogledate, Don Žuani i Kazanove i Italijani, čiji je nacionlani sport udvaranje ženama, u svojoj hrani gotovo neumereno troše ove začine. Indija, gde država ne može da stane na kraj silovanjima, takođe je vodeća zemlja u trošenju kurkume, šafrana, karija, ljute papričice, cimeta, kardamoma, korijandera, što su sve moćni afrodizijaci. Uostalom, i u našoj zemlji se od davnina za prvu bračnu noć preporučuju med i orasi, a ne praseće pečenje. Posle praseta nema seksa! Kontra savet broj četiri za udate žene: dajte mužu ćevape, krompir i pivo, to se krčka u želucu osam sati, i znajte da vas sigurno neće prevariti. Tu od seksa nema ništa! Sa druge strane, ako želite sigurnu akciju, napravite mu začinjeno indijsko jelo, sirovi kari od kokosa, ananasa, sa ljutom papričicom, korijanderom, krknite šafran i bosiljak u sve to i nećete stići do spavaće sobe. Garantujem da će se sve desiti euforično, na stolu, posle večere… ili na veš mašini, zavisi gde se nalazite u tom trenutku.

Od nedavno sam prihvatila da puž nije meso, već beskrvni mekušac, kao što su školjke i ostrige, takođe visoko kotirane među afrodizijacima. Francuzi jedu puževe, zar ne, a oni su brendirali romantičnu ljubav. Setite se samo onog simpatičnog, neodoljivog francuskog tvora iz crtanih filmova i njegovog: “Ti mala divlja mačkice, ja tebe je t’aime”. Da, provereno, puž je čist protein i moćan seksualni stimulans. Opet sam ga isprobala na muzičarima pre jednog koncerta u Zrenjaninu, dala sam im voćni smuti u koji sam ubacila meso puževa marinirano u soku od sušenih kajsija. I šta se desilo – jurila sam ih po korzou, to nisi mogao da uhvatiš. Ili kako bi rekao Crnogorac kad mu je pobegao kućni ljubimac – puž: “To divlja, to bježi, ne mož’ ga stići”. Savet broj pet, skinite se sa groznog mesa i predjite na školjke, puževe , pečurke i alge.

Kada je natalitet ugrožen, priroda to rešava povećanjem ženk,i a smanjenjem mužjaka. Više ženki znači za prirodu više potomaka. Već odavno je u našoj zemlji odnos 7 prema 1 u korist žena, negde je čak i veći. Dovoljan je jedan košarkaški as poput Vilta Čemberlena, koji je spavao sa 20.000 žena, da bi nacija živnula! Ali džaba toliki broj ženki, kada ono malo muškaraca ima filozofski stav prema seksu, “čemu sve to I zašto”… Savet broj šest: žene, ne budite sebične i ljubomorne, već delite to malo muškosti sa ostalima! Važno je da se diže natalitet!

Da zaključimo! Ako ste ekološki svesni, lišite se plastike i metala, kuvanog, termički obrađenog mesišta, piva i druge truleži i pređite na organsko, ekološko, prirodno okruženje, na sirovu hranu, začine, biljke, školjke i puževe, hodajte bosi po zemlji, zamenite kafu Volkanom. Srbija ima šanse da opet postane mega sex destinacija kao što je to sedamdesetih bila za Šveđjanke i Nemice, koje sada idu u Afriku u potrazi za seksom. Veći libido, bolji turizam, sve je to povezano. Što se mene tiče, ja sam sa filozofskom mirnoćom prihvatila da takvih muškaraca u Srbiji još nema, ali s obzirom da ću živeti 130 godina, ne sumnjam da ću tada naći neku piletinu od 90 koji je na vreme shvatio da je rešenje za sve upravo u biljkama i prirodi! Živi bili pa videli!

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: