Alumil Exl1

FOTOGRAF: ĐORĐE ČUBRILO

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

ĐORĐE ČUBRILO

Đorđe Čubrilo je rođen 1954.godine u Zemunu. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku – kamera. Od 1995. radi kao slobodni umetnik. Član je Udruženja slobodnih umetnika fotografije Srbije je radio kao stil fotograf na Televizij Beograd, od kada postaje slobodnjak i član Udruženja slobodnih umetnika fotografije Srbije. Bio je fotograf petočlane ekspedicije ’’Putevima sveta’’, gde je beležio detalje iz Rusije, Sibira, Mongolije i Kine, a usput je i naučio mongolski jezik.  Ekspedicija je trajala 157 dana, a sa Ikarbusovim kamionom došli su do Žutog kineskog mora.
Đorđe Čubrilo je učestvovao u konstruisanju prve srpske panoramske kamere, čiji objektiv vidi 105 stepeni (6 x 24). Autor je prvih panoramskih fotografija Zemuna, a fotomonografija ’’Zemun’’ je stvarana skoro 30 godina.

I pored toga što koristi analogni fotoaparat, reklo bi se da je Đorđe vrlo brzo prihvatio i usvojio digitalnu fotografiju. Jedan je od retkih iz stare garde fotografa koji sa oduševljenjem govori o prednostima digitalne fotografije nad analognom.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: