Alumil Exl1

STO ZA MAČKE
- CATABLE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

RUAN HAO / LYNC ARCHITECTURE

LOKACIJA:


Jedan od poslednjih odgovora na uočenu potrebu za dizajniranjem nameštaja orijentisanog ka potrebama životinja je CATable. Ovaj sto dizajnirao je Ruan Hao, mladi arhitekta iz Hong Konga, sa svojim timom iz studija LYNC Architecture, vodeći se idejom da napravi zajedničku radnu površinu za mačke i njihove vlasnike.

Kako kaže autor, ljudi koji žive sa mačkom suočeni su sa dve situacije – sa stalnim i često sentimentalnim udaljavanjem ljubimca od laptopa, kao i sa neodoljivim izazovom istraživanja rupa za mačke. CATable je dizajniran tako da reši ove dve situacije i da kao rezultat da radnu površinu za vlasnika i prostor za igranje za mačke. Ručno napravljeni otvori i tuneli u gornjem delu stola stvaraju prostor koji mačkama omogućava da se igraju, istražuju, zadovolje svoju radoznalost i ne odvajaju se od laptopa, a vlasnicima da i kada rade provode vreme sa svojim ljubimcem, deleći radni prostor sa njim. Dimenzije stola su 78 x 70 x 150 cm i u potpunosti je napravljen od drveta, sa zakrivljenim nogama koje su tamnije boje

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: