Search
Close this search box.
congress

47. Zlatno pero Beograda – 12. Međunarodno bijenale ilustracije

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Zlatno pero Beograda, ove godine 47. po redu, i 12. Međunarodni bijenale, najstarija je izložba ilustracije u Evropi i institucija po sebi. Gotovo da nema značajnog ilustratora druge polovine prethodnog i s početka tekućeg veka u čijoj biografiji izostaje učešće ili priznanje na Zlatnom peru Beograda.
U opsegu Zlatnog pera Beograda jesu knjiška, časopisna, stripovska, mas-medijska ilustracija, bibliofilska izdanja, ekslibrisi, radovi primenjene i likovne umetnosti, produkti različitih žanrovskih kombinacija i uticaja. Takav koncept čini ga jedinstvenim u Evropi, u kojoj se organizuju specijalizovani festivali posvećeni određenim vrstama ilustracija. Otvorenost za sve vidove ilustracije, odziv umetnika iz celog sveta, dosledno praćenje tokova ilustracije i istrajavanje na slikarskim i grafičkim tehnikama i računarskoj tehnologiji (sve zastupljenijoj shodno tempu proizvođenja minijaturnih do monumentalnih formata) opravdava širok rakurs Zlatnog pera Beograda i eksperimentalni pristup ilustraciji.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela