Alumil Exl1

16. IZLOŽBA PLANETA ZEMLJA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

BILJANA RAKIĆ

LOKACIJA:


Svetski dan zaštite životne sredine

Join the race to make the world a better place
Pridruži se trci da učinimo svet boljim mestom

Izložba Planeta zemlja , koja se održava u galeriji SINGIDUNUM u organizaciji Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS, jedna je od retkih postavki koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika. Izložba se organizuje kako bi se obeležio 5. jun – Dan zaštite životne sredine (World Environemnt Day – WED). Obeležavanje ovog datuma usvojila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine radi podizanja svesti o neophodnosti preduzimanja aktivnosti u cilju zaštite životne sredine i same planete Zemlje, i od tada se održava svake godine sa različitom temom i drugim domaćinom centralne manifestacije. Ove godine glavna tema je Join the race to make the world a better place, Pridruži se trci da učinimo svet boljim mestom. Pridružite se trci da napravimo svet boljim!
Koliko je ovogodišnja tema izložbe bila inspirativna i izazovna za autore različitih generacija i autorskih rukopisa, govore raznorodni eksponati inspirisani ugroženim životinjskim vrstama (keramoskulpture, slike, podne i zidne instalacije, skulpture, digitalni crteži), najrazličitijih tehnika i materijala izrade ( kamen, porcelan, drvo, ulje na platnu, tekstil, akvarel, akril) naših keramičara, vajara, slikara, fotografa, dizajnera, kostimografa, članova Sekcije za tekstil i savremeno odevanje.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: