Exl1

Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda

Georgica Cove Enterijer

LOKACIJA:

U SLIKOVITOM GRADIĆU AMAGANSET NA NJUJORŠKOM LONG AJLENDU, JEDAN PAR SREDNJIH GODINA PRONAŠAO JE SAVRŠENO PARČE ZEMLJE ZA IZGRADNJU SVOJE KUĆE IZ SNOVA.

Biro Bates Masi+Architects pretvorio je njihove želje u jedinstveni arhitektonski izraz, stvarajući kuću koja nežno korespondira sa prirodom okoline i usklađuje se sa lokalnom graditeljskom tradicijom. Ovo zdanje, osim što zadovoljava potrebe za funkcionalnim prostorom, autentično odražava životni stil vlasnika.

Kuća je planirana da bude mesto u kojem će vlasnici uživati u porodičnim okupljanjima i zabavama sa prijateljima tokom vikenda. Pazeći na pastoralno okruženje, arhitektonski dizajn ističe prirodne elemente, što se savršeno poklapa sa filozofijom biroa Bates Masi+Architects, koji se oslanja na upotrebu prirodnih materijala i pažljivo osmišljenu prostorno-funkcionalnu organizaciju.

Fasada objekta odiše toplinom i tradicionalnom lepotom zahvaljujući korišćenju šindre od žutog kedra sa Aljaske. Ovaj materijal ne samo da prekriva krovove, već je upotrebljen za celokupno oblaganje fasade, stvarajući utisak da kuća izrasta iz zemlje i trave. Inspirisan prirodom, arhitekta Paul Masi predložio je da trava bude centralni motiv dizajna. Trava se pojavljuje u parternom uređenju oko kuće, gde uredno ošišan travnjak sretne divlju, nepokošenu travu, pružajući osećaj organske povezanosti sa okolinom.

Georgica Cove 08

Prostor unutar kuće dizajniran je sa pažljivim odabirom prirodnih materijala, gde drvo dominira kao glavni element. Hrastov pod i zidni detalji, kao i nameštaj od drveta i kože, stvaraju toplu i udobnu atmosferu. Kamini su izvedeni u šindri od terakote, pridodavši autentičan pečat enterijeru. Prostori su pažljivo organizovani, a klizna vrata omogućavaju otvoren protok između enterijera i spoljašnjosti, omogućavajući da priroda postane sastavni deo unutrašnjosti.

Georgica Cove 10

Ovakav pristup oblikovanju enterijera naglašava prirodnu lepotu i iskrenost prostora. Paleta materijala je svedena, a prostori su uređeni tako da stvaraju ležeran i nekonvencionalan ambijent. Fokus na uživanju u prirodi i autentičnom doživljaju prostora bio je osnovni vodič u kreiranju enterijera koji se divno uklopio sa okolinom.

Georgica Cove 11

Kroz projektovanje Georgica Cove, kuće inspirisane travom, Bates Masi+Architects stvorio je prostor gde ljubav prema prirodi i jednostavnosti čini domaćinsko iskustvo jedinstvenim. Ova harmonična veza čoveka i prirode ističe važnost očuvanja prirodne okoline i inspiriše nas da se povežemo sa prirodom na iskren i autentičan način. Georgica Cove postaje oaza mira i inspiracije, podsećajući nas na lepotu jednostavnosti i dublje razumevanje prirodnog sveta koji nas okružuje.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: