VELUX - KROVNI PROZORI

NAJPOSEĆENIJE

Krovni prozori i energetska efikasnost tokom hladne sezone 

Nekada ste zbog ugrađenih krovnih prozora imali prekomernu toplotu tokom leta, a tokom zime hladan vazduh je cirkulisao kroz prozor. Ti dani su prošlost. Savremeni VELUX krovni prozori objedinjuju izvanredna izolaciona svojstva sa značajno poboljšanim prednostima pasivnog solarnog dobitka, postižući izvanrednu energetsku efikasnost.  

VELUX krovni prozori nove generacije poseduju poboljšana izolaciona svojstva zahvaljujući inovativnoj konstrukciji i visokokvalitetnim komponentama; veće staklo propušta više sunčeve toplote, kao i dnevnu svetlost, dok izolacioni materijal visokih performansi (VELUX ThermoTechnology™) smanjuje gubitak toplote. 

Zato, ako stari VELUX krovni prozor zamenite VELUX Standard Plus prozorom, gubitak toplote pada za više od 60%, odnosno za 54% ako ga zamenite najjeftinijim VELUX Standard krovnim prozorom. (Link https://www.velux.rs/proizvodi/krovni-prozori-novo  ) 

Trostruko staklo može da blokira hladnoću kako bi vaš dom bio udobniji tokom zimskih meseci i kako bi se postigla visoka toplotna efikasnost.

Nije iznenađenje da prozori imaju znatan uticaj na potrošnju energije u zgradama i na zatvorenu sredinu. Zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj efikasnosti VELUX krovni prozori mogu dati neto doprinos nisko energetskom stanovanju, što je važno za smanjenje potrošnje energije na globalnom nivou.  

Kompanija VELUX gotovo 80 godina usmerena je na stvaranje zdravijeg životnog ambijenta u zatvorenom prostoru, dovodeći svež vazduh i dnevnu svetlost u domove širom sveta. Osnovana daleke 1942 godine u Danskoj, svoje poslovanje danas obavlja u preko 40 zemalja. VELUX Srbija doo, kao deo VELUX grupe, na tržištu je prisutna od 1997. i kupcima u Srbiji nudi širok spektar visoko kvalitetnih i energetski efikasnih proizvoda i rešenja kako za kose tako i za ravne krovove. Kao svetski lider u proizvodnji i prodaji krovnih prozora u svom proizvodnom programu nudimo i različita rešenja za zaštitu od toplote kao i za regulaciju količine dnevne svetlosti. Strategija na koji smo posebno ponosni i koja nas svrstava među retke kompanije na svetu je strategija održivosti 2030. pod nazivom „It’s our nature”. Pokrenuta 2020. godine, predstavlja desetogodišnje transformaciono putovanje tokom kojeg ćemo otkloniti svoje dosadašnje emisije CO₂ da bismo do svoje 100. godišnjice 2041. godine dostigli ugljeničnu neutralnost.

https://www.velux.rs/

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: