Search
Close this search box.

SVETSKI BREND U PROIZVODNJI SUDOPERA - ALVEUS

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
Zeljka 7 (2)

AUTORI:

TIJANA JANKOVIĆ, NOVINAR

LOKACIJA:

SAVREMENI MATERIJALI, INOVACIJE, TEHNOLOŠKA REŠENJA I ŠIROKA LEPEZA BOJA I OBRADA ČINE ALVEUS SVETSKIM BRENDOM U OVOJ OBLASTI.

Razgovaramo sa Željkom Bugarski, direktorkom kompanije Lož doo Šimanovci, koji zastupa brend ALVEUS SRBIJA, o načinima kako postati i opstati svetski brend, da li je za takav status dovoljan samo kvalitetan proizvod ili je danas potreban i ekološki i održiv pristup u svim tehnološkim procesima, ali i u pogledu u budućnost.

• Firma Lož je zastupnik poznatog slovenačkog brenda kuhinjskih sudopera, slavina i opreme Alveus. Kako biste opisali filozofiju dizajna koja stoji iza Alveus sudopera?

Ono što posebno krasi celu filozofiju Alveusa, kao brenda, jeste njegova ukupna ekološki održiva orijentacija. Nastojimo da se kroz inovacije u svim segmentima proizvodnog procesa smanji potrošnja energije i minimizuju razne ekološke inkriminušuće aktivnosti, koje bi mogle biti štetne za životnu sredinu i održiv razvoj uopšte.

• Koje su karakteristike i materijali koji čine Alveus sudopere posebnim u odnosu na druge brendove?

Kao vodeći proizvođač sudopera uvek želimo budućem korisniku ponuditi najbolje za prihvatljivu cenu, lepo dizajniran proizvod, vrhunskog kvaliteta koji je istovremeno i praktičan. Posude sudopera Alveus su i do četiri centimetara dublje od uporedivih konkurentnih proizvoda. To omogućava veću udobnost kod pranja većih predmeta te veće količine suđa.

Završna obrada materijala sudopera je tako napravljena da bude jednostavna i laka za čišćenje i održavanje. Zlatni, bronzani, bakreni ili antracitni završni sloj sudoperama Monarh daje jedinstveni metalni sjaj, kao i mnogo jaču otpornost na udarce i ogrebotine u odnosu na druge materijale i brendove. Tu su oduvek poznati materijali od inoxa – nerđajućeg čelika, sudopere Granital sa predivnim dezenima boja granitnih materijala, kao i sudopere od kaljenog stakla u kombinaciji sa inox nerđajućim čelikom vrhunskog kvaliteta.

ALVEUS
Alveus – Mix it up

• Dizajn je sve više u funkciji potreba korisnika. Kako se Alveus brend prilagođava potrebama korisnika i u isto vreme trendovima u modernim kuhinjama? Kako Alveus sudopere balansiraju između estetike i funkcionalnosti u svojim proizvodima?

Naša strast i cilj je konstantan razvoj i inovativnost, čija je suština učiniti nešto boljim, ekološki prihvatljivim i lakšim. Alveus ide u korak sa savremenim tokovima potražnje, kako u pogledu različitih savremenih vrsta materijala, tako i u pogledu širokog spektra estetskog  dizajna samih sudopera kao i njihovih oblika.

• Koje inovacije ili tehnološka poboljšanja čine Alveus sudopere praktičnim i funkcionalnim za svakodnevnu upotrebu? Kako biste opisali ciljnu publiku koja bi najviše koristila i cenila Alveus sudopere?

Za tehničku inovaciju dubokog korita sa radijusom od 40cm, razvojni tim Kovinoplastike Lož doo, Alveus je dobio srebrnu nagradu za najbolje inovacije. Ovom inovacijom smo upotpunili asortiman  srednjeg programa sudopera promera 40cm.

Mix it up kocept je nov, neobičan, vanvremenski koncept. On našim kupcima i našoj ciljnoj publici omogućava da kombinuju različite dizajne, materijale i boje. Na taj način stvaraju svoju jedinstvenu sudoperu, a imaju mogućnost i da u okviru sudopera od kaljenog stakla izaberu sami sudoperu u određenom tonu, šablonu, putem fotografije po njihovom izboru. Na taj način naši kupci imaju mogućnost da sami izmaštaju sudopere i slavine po svojoj želji i meri.

alveus
Alveus – Mix it up

• Koji su koraci u procesu proizvodnje Alveus sudopera i kako se osigurava visok kvalitet proizvoda i njihova dugotrajnost?

Jako je bitno naglasiti da sama proizvodnja u Sloveniji ima tradiciju još od 1968 godine, danas je to savremena robotizovana proizvodnja, koja proizvodi najčvršće sudopere na tržištu izrađene od plemenitog nerđajućeg čelika AISI 304. Osim toga sudopere su otporne na visoke temperature, udarce, hemijske uticaje, a pri tome imaju 100% mogućnost recikliranja. Svakako uz sudopere i slavine Alveus ide i dugogodišnja garancija.

• Održivost više nije stvar izbora, već su proizvođači u obavezi da prinicipe održivosti integrišu u svoje poslovanje i proces proizvodnje. Kako Alveus podržava održivost u proizvodnji svojih sudopera?

Alveus ima tu privilegiju da bude u zagrljaju čuda prirode. Pošto želimo da održimo prirodnu sredinu za sledeće generacije, živimo u skladu sa prirodom, životinjama i ljudima , održavajući naše proizvode i procese što održivijim.

alveus

• Da li Alveus tu misiju posvećenosti zajedničkog života sa prirodom primenjuje i u svojoj prirodnoj okolini?

Kao što sam malopre naglasila, prirodno okruženje je svuda oko nas, tako da svaki kutak našeg mesta Lož u Loškoj dolini, gde se fabrika i nalazi obiluje prirodnim bogatstvima, počev od Cerkniškog jezera koje više puta u toku godina nadolazi i ponire, Križne Jame – pećine koja je prohodna i jako zanimljiva za turiste, grada Snežnika sa svojim zamkom koji je takođe i turistička destinacija, kao i planinom Snežnik u blizini atraktivnom za planinare. Da bi ovaj suživot uopšte bio moguć, mi se prema prelepom okruženju odnosimo vrlo odgovorno, na svim nivoima: u razvoju, upravljanju otpadom, niskoenergetskoj proizvodnji, a prečišćenu, besprekornu vodu vraćamo u prirodu.

111

www.alveus.rs

Autor teksta: Miralem Hadžić
Saradnik na portalu www.ekokucamagazin.com
Pogledajte još:
DEZEEN AWARDS 2024 – dve nedelje do isteka prijava
NU kolekcija slavina osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn u manje od godinu dana
Arhitektura u stomatologiji: dr Dragana Čakan