Search
Close this search box.
congress

NU kolekcija slavina osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn u manje od godinu dana

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
Roca Nu 4

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

Klunderbie / Roca

Nakon Red Dot, BDNY, Monocle, Iconic Awards, Dezeen i Good Design nagrada, Nu osvaja još jedno prestižno međunarodno priznanje.

Kolekcija Nu osvaja iF DESIGN AWARD 2024, svetski poznatu nagradu za dizajn koju dodjeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija nezavisna dizajnerska organizacija sa sedištem u Hannoveru u Nemačkoj.

Roca

Originalna i živopisna kolekcija slavina s više opcija ručki i završnih obrada impresionirala je žiri od 132 člana nezavisnih stručnjaka iz celog sveta. Konkurencija je bila žestoka, s gotovo 11.000 radova koji su se takmičili za priznanje iz 72 zemlje.

Roca Bathroom

Nu je postao najnagrađivaniji proizvod u istoriji Roca brenda, osvajajući ljubitelje dizajna širom sveta. Od prvog prikazivanja u Frankfurtu prošle godine, dizajn je dobio nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada, učvrstivši svoju poziciju vrhunskog proizvoda.

S hrabrim pristupom bojama i snažnim aspektom održivosti, ova živahna kolekcija nadahnuta mediteranskom paletom utelovljuje nasleđe i vrednosti Roca brenda. Marc Viardot, globalni direktor dizajna i marketinga kompanije Roca, zadovoljan je priznanjem koje je Nu dizajn dobio:

“IAKO OSVAJANJE NAGRADA NIJE NAŠ PRIMARNI CILJ, SNAŽNO PRIZNANJE OVOG ODVAŽNOG, ALI VESELOG DIZAJNA IZ ŠPANIJE JE ZAISTA MOTIVIŠUĆE.”

Roca

Boja doziva

Vizionarski pristup dizajnerke Inme Bermúdez se može primetiti u pažnji posvećenoj ručkama koje prepoznatljivim oblicima kombinuju inovaciju sa održivošću. Od zaobljene konture Dome do gracioznog oblika Pin, do površine sa teksturom Stripes, svaka ručka odiše svojim jedinstvenim šarmom. Inma Bermúdez naglašava vitalnost kolekcije. Njen cilj je uneti radost u svakodnevna iskustva, sa suptilnim elementima dizajna, kao što su indikatori tople i hladne vode koji izazivaju osmeh.

Inovacija kolekcije Nu proteže se i na prakse održivosti. Sa raspršivačem vode diskretno integrisanim u slavinu i Cold Start sistemom pokretanja, Nu učinkovito smanjuje potrošnju vode. Pri svakoj upotrebi, smanjuju se nepotrebne emisije CO2. Osim toga, ukidanje jednokratne plastike u ambalaži i Evropska proizvodnja kolekcije pridonose nižem ukupnom ugljeničnom otisku.

Odvažne i elegantne boje kolekcije dodaju nešto jedinstveno katalogu slavina Roca brenda. Isto tako, Nu je svestrana kolekcija, koja arhitektama i dizajnerima enterijera pruža izbor za upotpunjavanje njihovog ličnog stila.

Roca

Studio Inma Bermúdez

Inma Bermúdez (Španija, 1977.) i Moritz Krefter (Nemačka, 1978.) dva su lica – konkavno i konveksno – iza kolekcije Nu. “Moritz je milimetar, savršenstvo, tehnika”, kaže Inma. “Inma je forma, jezik, koncept”, odgovara Moritz. Sa studijem i domom u Valenciji, od 2007. rade za kompanije širom sveta. Stvaraju estetične objekte koji ne gube iz vida svoju funkciju. Njihovi projekti spajaju Nemačku suštinu s mediteranskim svetlom, humorom, ironijom, jednostavnošću i poštovanjem prema okolini. Njihova predanost održivosti diktira budućnost i sve češće i sadašnjost, koju zamišljaju kao poštovanje materijala, proizvoda i procesa.

Roca Nu 06

Nagrade u centru pažnje

  • Monocle Design Awards dodeljuje priznanje za 50 najboljih objekata, mesta i dizajnera koji su privukli pozornost renomiranog časopisa u prethodnoj godini.
  • Utemeljena pre više od 60 godina, Red Dot Award jedno je od najvećih dizajnerskih takmičenja u svetu i međunarodni simbol dobrog dizajna.
  • U organizaciji Nemačkog veća za dizajn, Iconic Awards dodeljuju se onima koji stvaraju nove ideje u kategorijama arhitekture, koncepta, komunikacije, enterijera i proizvoda.
  • The Good Design® Award, koju dodeljuju Chicago Athenaeum Museum of Architecture i Design and Metropolitan Arts Press Ltd., vrhunac je izvrsnosti dizajna, odajući počast proizvodima koji pomeraju granice inovacije i izazivaju poštovanje.
  • Best of Boutique Design New York (BDNY) vodeći je sajam i konferencija zajednice boutique dizajna u ugostiteljstvu.
  • Godišnji program dodele nagrada uticajne web stranice za arhitekturu i dizajn Dezeen izdvaja najbolje projekte arhitekture, enterijera, dizajna i održivosti, kao i studije, arhitekte i dizajnere koji stoje iza nekih od najizuzetnijih radova na tom području.
  • Uspostavljena u Nemačkoj 1954. godine, iF DESIGN AWARD je znak kvaliteta i izvrsnosti koji izaziva poverenje potrošača i dizajnerske zajednice.

Roca Nu Bathroom 3

Roca

Roca je kompanija posvećena dizajnu, proizvodnji i prodaji kupatilskih proizvoda za arhitekturu, građevinarstvo i uređenje enterijera. Osnovana 1917. godine, spaja tradiciju i znanje sa strašću za inovacijama i poštovanjem prema okolini, kako bi zadovoljila zahteve kupaca i doprinela poboljšanju dobrobiti društva.

S održivošću kao ključnim elementom u svim svojim proizvodnim procesima i predanošću osiguravanju bolje planete za buduće generacije, Roca je ovu filozofiju implementirala u 170 zemalja u kojima posluje i u svojih 79 fabrika, prenoseći to svakodnevno na više od 21.000 zaposlenih.

Ova porodična kompanija tržišni je lider u Evropi, Latinskoj Americi i Indiji. Takođe je značajno prisutan u Kini i ostatku Azije, Bliskog istoka, Australije i Afrike. Kao rezultat toga, svetski je lider u svom sektoru.

www.hr.roca.com

Autor teksta: Miralem Hadžić
Saradnik na portalu www.ekokucamagazin.com
Pogledajte još:
DEZEEN AWARDS 2024 – dve nedelje do isteka prijava
Svetski brend u proizvodnji sudopera – ALVEUS
Arhitektura u stomatologiji: dr Dragana Čakan