Search
Close this search box.

Svetlana Mojić

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

SVETLANA MOJIĆ

LOKACIJA:

MLADA DIZAJNERKA SVETLANA MOJIĆ OSVOJILA JE DO SADA MNOŠTVO PRIZNANJA. NAGRADA NA KOJU JE VEOMA PONOSNA JE PROGLAŠENJE SALT & WATER STUDIJA ZA NAJBOLJI START – UP ČIJI JE VLASNICA ŽENA, I TO U KONKURENCIJI 8 BALKANSKIH ZEMALJA.

Svetlana Mojić je diplomirala na Arhitektonskom  fakultetu  u Novom Sadu  2007. godine.   Pola godine pre diplomiranja dobila je stalno zaposlenje  na poziciji dizajnera enterijera jahti, u oblasti koja ju je   fascinirala tokom niza godina bavljenja jedrenjem. Posle tri godine rada, zahvaljujući stipendiji koju je osvojila projektom futurističke jahte Eko Kameleon 127  na Internacionanom takmičenju za mlade stručnjake iz celog sveta,  završila je specijalizaciju za konstrukciju i dizajn jahti u Veneciji.

Posle završene specijalizacije i nekoliko uspešnih saradnji sa inženjerskim firmama i brodogradilištima u Italiji i Crnoj Gori, mlada dizajnerka je otvorila dizajnerski studio Salt & Water u Novom Sadu. Studio se bavi dizajnom eksterijera i enterijera jahti, enterijera aviona i luksuznom arhitekturom. Zahvaljujući dobrom timu, ljubavi prema poslu kojim se bavi i predanoj posvećenosti radu,  protekle 2014. godine osvojila je  mnoštvo priznanja

BOING 787

Ideja je bila da se istraže različite osobine i mogućnosti upotrebe svetla i refleksije. Koristeći belu, crnu i  tonove sive boje zajedno sa zakrivljenim reflektujućim površinama, kristalima i različitim teksturama, projektanti su želeli da stvore živopisan moderan ambijent u kojem će se klijent osećati dobro i posle višesatnog boravka. Otišli su čak i korak dalje – u salonu su zanemarili tradicionalni simetrični raspored elemenata u prostoru.

TURISTIČKO ODMARALIŠTE MAMULA

Projekat rekonstrukcije ostrva Mamula u luksuzno turističko odmaralište počiva na ideji da se u potpunosti zadrži postojeći spoljašnji izgled, jer se Mamula često predstavlja i kao najlepše utvrđenje na Jadranu.  Od sadržaja, projekat predviđa marinu, vinski bar, restorane, VIP terasu, podijum za igru, plažni bar, spa i hotel. Projekat je rađen u saradnji sa Huanom Navaro Valjehom i njegovim timom  iz studija Sima multimedia company.

PLUTAJUĆI HOTEL SA KATAMARANIMA-APARTMANIMA
Ideja je bila da se stvori projekat koje će zadovoljiti potrebe turizma na jezerima, koja su po pravilu okružena divnom netaknutom prirodom. Projekat se sastoji iz dve celine – glavnog plutajućeg dela i apartmana. Glavni plutajući objekat ima dva nivoa.U njemu su smešteni recepcija, restoran, multifunkcionalna sala, kancelarije za zaposlene i kafe. Svaki apartman je celina za sebe. Apartmani su ustvari inovativno dizajnirani katamarani koji se lako odvajaju od pontona i lako pokreću, tako da gosti mogu  sami izabrati idealnu lokaciju na jezeru gde će provesti odmor.//Više u EKO KUĆI No15

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda