SAJAM NAMEŠTAJA - OVE JESENI U NOVOM TERMINU

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
Sajam 1 1

LOKACIJA:

BEOGRADSKI SAJAM Bulevar Vojvode Mišića 14

Tradicionalni jesenji događaj koji će iznova obradovati sve zaljubljenike u svet nameštaja i nova prilika za unošenje topline u sopstveni dom.

Ove godine u novom terminu, 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) održaće se, od 6. do 11. oktobra 2023. godine na Beogradskom sajmu, istovremeno sa 59. Međunarodnim sajmom mašina i alata za drvnu industriju koji traje dan kraće, od 6. do 10. oktobra.

Obe manifestacije svojim sadržajem privlače strane kupce, koji kreiraju ponudu i tražnju na tržištima na kojima posluju, pa će u halama Beogradskog sajma moći će da se upoznaju sa srpskom drvno-prerađivačkom i industrijom nameštaja koja poseduje izuzetno kvalitetne prirodne resurse, obrazovanu radnu snage i snažan dizajnerski potencijalan koji je već prepoznat širom Evrope i sveta.

123

Prema poslednjim podacima izvoz nameštaja i proizvoda od drveta ove godine iznosio je 753,2 miliona evra, što čini 6,2% ukupnog izvoza Republike Srbije, a u odnosu na isti period prethodne godine, zabeležen je rast izvoza od 4,6%. Najveći izvoz zabeležen je u sektoru nameštaja, i to u vrednosti od 320,8 miliona evra, sa međugodišnjim rastom od 20,2% i pozitivnim spoljnotrgovinskim saldom (233,9 miliona evra). U BDP-u Srbije udeo drvne i pratećih industrija je oko 2,5%, a udeo u izvozu je dostizao 6,3%, uz prisutan pozitivan trend rasta.

Uspešna sajamska promocija ima za rezultat interesovanje za kvalitetne proizvode srpske industrije nameštaja, što dovodi do povećanja proizvodnje, otvaranje novih proizvodnih pogona i radnih mesta, rast izvoza i BDP-a.

Sajam 2

Na Sajmu nameštaja, u specijalnom ambijentu i među izloženim eksponatima, uz posebne pogodnosti, posetioci će moći da pronađu nešto što odgovara njihovim potrebama i afinitetima. Domaći i strani izlagači, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstaviće širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene (stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, garniture i još mnogo toga), različite stilove nameštaja (moderne, klasične, minimalističke, rustične). Neće izostati ni drugi elementi enterijera, kao što su rasveta, dekorativni predmetii ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu i opremanju stambenog ili poslovnog prostora.

Za svakog ponešto.

Radno vreme Sajma nameštaja:
PET – UTO, 6 – 10. oktobar: 10:00 – 19:00
SRE, 11. oktobar: 10:00 – 18:00

Radno vreme Sajma mašina:
PET – PON, 6 – 9. oktobar: 10:00 – 19:00

UTO, 10. oktobar: 10:00 – 18:00, ulaz slobodan

Ulaznice za Sajam nameštaja: cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, a grupne ulaznice 350 dinara, a za đake i studente 250 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: