ROĐENDAN GALERIJE SINGIDUNUN I IZLOŽBA SLIKA BISERE VELETANLIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


Galerija SINGIDUNUM je jedinstvena izložbeno-prodajna galerija koju je osnovao ULUPUDS ( Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije ) 1980.godine. Ove godine smo proslavili 35. rodjendan i veoma se ponosimo kvalitetom i brojem samostalnih i kolektivnih izložbi koje smo uspešno organizovali tokom ovog perioda. Pored izložbi i naš prodajni deo se bavi promovisanjem primenjene umetnosti. Naši sugrađani, dijaspora i turisti iz inostranstva kod nas uvek mogu da nađu dobar unikatni umetnički eksponat – slike, grafike, akvarele, kopije ikona, keramoskulpture, utilitarnu keramiku, slikani tekstil, aksesoar, suvenire, koje su uradili naši članovi, eminentni umetnici različitih generacija i autorskih rukopisa.

Svoj 35. rođendan smo obeležili izložbom slika naše poznate umetnice Bisere Veletanlić, dugogodišnjeg i vernog prijatelja naše galerije koja je za ovu priliku izložila svoje radove. Ovo je bila jedinstvena prilika da posetioci uživaju u slikama naše višestruko talentovane umetnice, koje su nastajale tokom poslednjih tridesetak godina.

Poseban ugođaj za sugrađane i goste grada bio je i mini koncert Bisere i Vasila Hadžimanova koji smo organizovali ispred Galerije u Knez Mihailovoj ulici 7.jula 2015. godine.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: