Search
Close this search box.
congress

Planinarski dom u Alpima

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Sigurd Larsen Dizajn i arhitektura

LOKACIJA:

Oberschlierbach, Austrija

POVRŠINA:

180 m2

FOTOGRAFIJE:

Christian Flatscher

POTPUNI VIZUELNI KONTAKT UNUTRASNJEG PROZORA SA POGLEDOM NA OKOLNE LIVADE I SNEŽNE ALPE DEFINIŠE JE PLANINARSKI DOM U AUSTRIJI.

Element drvene klupe u kuhinji (Eckbank) je osnovni deo austrijske kuće. U ovoj kući klupa se nalazi na ključnoj tački gde se kuća susreće sa zelenim kosim padinama. Zajedno sa stepeništem, ovaj element čini srce kuće i naglašava posebnost jedinstvenog pejzaža. Jedina terasa nalazi se na vrhu kuće. Staklena fasada omogućava direktan kontakt unutrašnjih prozora i ekoloških zelenih livada.

Na donjem nivou nekoliko slobodno stojećih zidova funkcionišu kao energetske pregrade za podelu, organizovanje prostora za kuvanje i dnevnog boravka.

Ulaz u kuću je na gornjem nivou. Iz natkrivenog hodnika ulazi se u kuću na kojoj se susreću privatni i zajednički prostori. Prostori za spavanje smešteni ispod visokih plafona omogućavaju predivan pogled na planine na jugu ili borove šume na sever.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda