Search
Close this search box.
congress

PLANETA ZEMLJA TATJANA ZAKIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

BILJANA RAKIĆ

LOKACIJA:

GALERIJA SINGIDUNUM

Izložba  Planeta zemlja, koja se petnaesti put održava u galeriji SINGIDUNUM u organizaciji Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS, jedna je od retkih postavki koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika . Izložba se organizuje kako bi se obeležio 5. jun – Dan zaštite životne sredine (World Environment Day – WED). Obeležavanje ovog datuma usvojila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine radi podizanja svesti o neophodnosti preduzimanja aktivnosti u cilju zaštite životne sredine i same planete Zemlje i od tada se održava svake godine sa različitom temom i drugim domaćinom centralne manifestacije. Ove godine glavna tema je ” Sedam milijardi snova. Jedna planeta. Koristi umereno “ ( Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care )
Koliko je ovogodišnja tema bila inspirativna i izazovna za autore, govore raznorodni eksponati (keramoskulpture, slike, panoi, instalacije, skulpture, digitalni crteži, plakati), najrazličitih tehnika i materijala izrade (kamenina, porcelan, raku, metal, drvo, staklo, ulje na platnu, akvarel, akril) naših keramičara, vajara, slikara, dizajnera, kostimografa.
Nazivi radova: Deep sleep, Memento mori, Okovano stablo, Kap, Obala, Eat and play, Kolo, i ovoga puta šalju i emituju otvorene poruke upozorenja, nade i opomene. Različiti umetnički senzibiliteti i autorski rukopisi svih izlagača na ovoj postavci su se spojili u jednu kompaktnu celinu, ujedinjeni u zajedničkoj misiji slanja apela o značaju očuvanja životne sredine i naše Planete.// ek Maja Škaljac Stanošević – Više u EKO KUĆI No16

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela