FOTOGRAF NEBOJŠA BABIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

NEBOJŠA BABIĆ

Nebojša Babić je jedan od vodećih srpskih fotografa koji je osvojio veliki broj nagrada, uključujući i Veliku nagradu Majskog Salona 2005. godine i nagradu “Pantene Beauty Awards” za najboljeg modnog fotografa Srbije i Crne Gore 2002. i 2004. godine.

Njegovi radovi su deo kolekcije Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Nebojša je stalno sarađivao sa kulturnim institucijama, humanitarnim organizacijama, izdavačkim kućama i kreativnim agencijama u Srbiji i inostranstvu, značajno doprinoseći opštem razvoju kreativnih ideja. Takođe je učestvovao u realizaciji mnogih projekata za Unesco i Unicef.

1998. godine osnovao je ORANGE STUDIO, kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelnu komunikaciju, koji je danas uspešna i priznata kreativna agencija.
2004. godine pokrenuo je O3ONE, multimedijalni umetnički projekat, prvi ove vrste u Srbiji. O3ONE je 2005. godine dobio nagradu Bizart za najuspešnije strateško partnerstvo između sektora kulture i dizajna i poslovnog sektora (nagrada Ministarstva kulture Republike Srbije). UEPS je takođe nagradio O3ONE za neprofitnu kampanju na otvorenom za seriju bilborda koji su prikazivali narodne pregovore i zagonetke u novom modernom “outfitu”.
Nebojša Babić i projekat O3ONE primili su nagradu Disruption za korak napred ka kreativnosti i drugačiji pristup umetnosti u svom radu.

Nebojša je član mnogih organizacija i stručnih udruženja (ULUPUDS – Udruženje likovnih umetnika i dizajnera Srbije, USUF – Udruženje likovnih umetnika Srbije, PpofE – Profesionalni fotografi Evrope, SAM – Udruženje menadžera Srbije, Udruženje poslodavaca Srbije, IAA – Internacionalna asocijacija za oglašavanje i Forum za filantropiju Srbije).

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: