Search
Close this search box.
congress

Nikola Tesla – Čovek iz budućnosti

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Milano, Italija

VELIKA IZLOŽBA NIKOLA TESLA – ČOVEK IZ BUDUĆNOSTI OTVORENA JE U MILANU. ONA JE REZULTAT SARADNJE MUZEJA NIKOLE TESLE, FIRME BULB CREATION IZ BEOGRADA I VENICE EXHIBITION IZ VENECIJE. IZLOŽBA TRAJE DO 29. MARTA 2020. GODINE.

Ova izložba predstavlja prvo gostovanje Muzeja Nikole Tesle u Italiji, a istovremeno i najveću gostujuću izložbu ovog muzeja kada je u pitanju broj eksponata i radnih modela, kao i sama površina izložbenog prostora.

Prostor od 1200m2 bio je veliki izazov, a taj zadatak je uspešno obavljen zahvaljujući sjajnoj saradnji timova iz Srbije i Italije.

Posetioci ove izložbe će imati priliku da vide priču o jednom od najvećih umova istorije. Ova priča je ispričana kroz veliki broj radnih modela Teslinih izuma, maketa i replika, kao i putem interaktivnih modela.Takođe su prikazane i prezentacije specifičnih prostora kao što su Teslina laboratorija u Kolorado Springsu, čuvena soba broj 3327 u hotelu Njujorker, digitalna aplikacija laboratorije na Long Ajlendu, i mnoge druge.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Energija vetra: Budućnost Sombora
COP28 – Da li je ovo kraj upotrebe fosilnih goriva ?
Fotograf: Hadži Miodrag Miladinović