''NEVIDLJIVO'' KUPATILO

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

MATTEO THUN, ANTONIO RODRIGUEZ

LOKACIJA:


JEDNOSTAVNOST, OSNOVNI GEOMETRIJSKI OBLICI I PRIRODNI MATERIJALI  BILI SU OSNOVA ZA DIZAJN ,,NEVIDLJIVOG’’ TOALETA, ČIJI SU SVI SANITARNI I TEHNIČKI ELEMENTI SKRIVENI ISPOD DRVENIH POLICA. UKLAPANJEM SVIH ELEMENATA DOBIJENA JE PROSTORNA KOMPOZICIJA KOJA SE INKORPORIRA UNUTAR KUPATILA

Sofisticiran i minimalistički pristup koji transformiše uobičajeni izgled kupatilskih elemenata bio je polazna osnova za dizajniranje “nevidljivog kupatila” iz Rapselove kolekcije One. Matheo Thun i Antonio Rodrigez dizajnirali su kupatilo koje impresionira novim linijama i inovativnim oblicima. Umivaonik, tuš i toalet su sakriveni pod minimalističkim strukturama od ariša, koje se pretvaraju u kaskadno postavljene skulpturalne police. Ove police čine celinu, dok se istovremeno svaki oblik može shvatiti kao zasebno postavljen, a mogu služiti i za sedenje.


Jasne linije i estetska doslednost dominiraju dizajnom kupatila i održavaju ga maksimalno čistim. Sva tehnička i sanitarna instalacija je sakrivena – sve funkcije kupatila potpuno su preobražene u police i skladišta koja su transparentna i konvertibilna.

Jednostavnost  dizajna se ogleda i u izboru materijala: vodootporno svetlo drvo ariša stvara  prirodnu i toplu atmosferu, holističku i primamljujuću. Dimenzije ovih elemenata su prihvatljive za razne veličine kupatila i predstavljaju jedinstveni doživljaj u prostoru.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: