Search
Close this search box.

LAMPA NEKTAR

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

REBECCA ASQUITH

LOKACIJA:


Zahvaljujući obliku i materijalu od koga je napravljena, Nectar lampa ne samo što pruža ambijentalno osvetljenje, već ima i funkciju akustičke apsorpcije kojom  može u velikoj meri poboljšati komfor unutar bučnih prostora. Lampa je inspirisana izgledom košnice, koju autorka naziva jednim od čuda prirode. Ova lampa je 2012. godine osvojila nagradu za najbolji komercijalni proizvod, kao i nagradu za najbolji ekološki proizvod na Međunarodnom sajmu nameštaja u Sidneju. U obrazloženju žirija navodi se da lampa Nectar predstavlja dokaz da dobar dizajn počiva na principu održivosti, u sebi sadrži emocije, predstavlja omaž prirodi, a industrijski otpad čini atraktivnim.
Nectar lampa je napravljen od recikliranog materijala i sadrži dva čelična prstena. Dostupna je u svetlo sivoj, tamno sivoj, narandžastoj i senf zelenoj boji. Materijal od koga je napravljen abažur poseduje odličnu moć upijanja zvuka. Osim toga, ima UV zaštitu, zahvaljujući kojoj boje ne blede i koja štiti i od oštećenja prouzrokovanih vlagom. Netoksičan je, bez alergena, veoma izdržljiv i lak za održavanje, kao i za transport. Osim toga, lampa se jednostavno montira, a zahvaljujući čeličnim prstenovima na vrhu i na dnu, lako zadržava oblik.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio