Search
Close this search box.
congress

ZVEZDANO OSVETLJENJE - ''STARRY LIGHT''

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

ANAGRAPHIC – ANA FARKAS, MIKLOS BATISZ

LOKACIJA:


Dizajnerski dvojac iz Budimpešte koji čine grafički dizajner Ana Farkaš i dizajner enterijera Mikloš Batis, autori su kolekcije Zvezdanih lampi, koja je zasnovana na ideji da abažur odražava zvezdano nebo. Posebnost ove lampe je u njenoj sposobnosti da obezbedi osvetljenje i da istovremeno projektuje zvezdano nebo u sobi. Fascinantni svetlosni efekti nastaju zahvaljujući LED sijalicama koje su specijalno dizajnirane za Starry Light kolekciju lampi i koje emituju svetlosne zrake različite snage naviše i naniže tako da stvore osvetljenje sa projekcijom pravog zvezdanog neba.
Svaki deo Starry Light lampe proizveden je ručno u različitim radionicama u Budimpešti. Zanatlije i majstori  napravili su  ih od kvalitetnih materijala, u saradnji sa dizajnerima. Lampa je dostupna u četiri različite boje. Simboli na unutrašnjoj površini abažura crtani su ručno i predstavljaju prepoznatljiva sazvežđa. Originalna nijansa lampe prikazuje severnu hemisferu, ali sazvežđe može biti kreirano u skladu sa geografskim područjem, datumom i vremenom, tako da lampa bude jedinstvena i da odgovara potrebama i željama korisnika.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio