Alumil Exl1

IVANA LAZAREVIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

IVANA LAZAREVIĆ

LOKACIJA:

ROĐENA U BEOGRADU, POHAĐALA SREDNJU ŠKOLU ZA DIZAJN U BEOGRADU, A POTOM FAKULTET PRIMENJENIH UMETNOSTI PRI BEOGRADSKOM UNIVERZITETU NA ODSEKU KOSTIM (ATELJE ZA SAVREMENO ODEVANJE) U KLASI PROFESORKE GORDANE KOMAD.

Ivana Lazarević, jedan od osnivača brenda Klasa, predstavlja svoj dizajn pre svega kao sveden i pročišćen, prilagođen komercijalnom tržištu, sa izvesnim autorskim intervencijama. Učesnik je i dobitnik više nagrada na manifestaciji Belgrade Fashion Week.

Glavni fokus njenog kreativnog izražavanja je na dizajnu obuće, iako je slobodan crtež nevezan tehničkim ograničenjima ostao najbitnije mesto njenog razvitka i sazrevanja. Smatra da cipela kao medijum ume da bude zahtevna, jer je odgovorna za posturu celog tela, ali upravo zato dobar rezultat donosi zadovoljstvo. Ne može konkretizovati inspiraciju, misli da i nema potrebe da to čini, jer se sve desi između figuracije boje i materijala kojim je trenutno pokrenuta.

Projekat ‘Paleta A/W14/15’ razvio se sa otkrićem tehnike Barbore Vesele, koja je donela prilično rasterećujuću inovaciju u svet ručno pravljenje obuće. Poredak je uvek išao od forme preko boje, pa sve do samih detalja. Tehnika u kojoj lično bira i slaže boje po osećaju i volji, doneo je mogućnost da u toku procesa odredi karakter osobe koja bi ih mogla poneti. U samom dizajnu, kao i u crtežu, ne teži nikada da otkrije nešto novo, već traži mogućnost da nađe pravu proporciju i time iskaže svoj stav.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: