Search
Close this search box.

KROVNA TERASA SAPOGLEDOM NA REKU

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

KATE GOULD

LOKACIJA:


MODERAN VESEO PROSTOR PUN BOJA KOJI ĆE SLUŽITI ZA ODMOR I OPUŠTANJE I DRUŽENJE SA GOSTIMA, BIO JE ZADATAK KOJI JE KLIJENT STAVIO PRED DIZAJNERE VRTA. OVAKAV KONCEPT JE PODRAZUMEVAO ODVAJANJE PROSTORA ZA SEDENJE OD PROSTORA ZA OBEDOVANJE, KAO I UVOĐENJE INTIMNOG PROSTORA ZA ’DORUČAK SA POGLEDOM NA REKU’.

Velika otvorena krovna terasa sa prelepim pogledom na reku koji se pruža sa začelja ovog jedinstvenog mesta, u početku je bila samo prazno slikarsko platno, sa postojećim električnim roštiljem na popločanom podu. Klijent se izjasnio da želi da mu se obezbedi moderan veseo prostor pun boja koji će mu služiti za odmor i opuštanje i gde će moći da primi i goste. Ovakav koncept je podrazumevao odvajanje prostora za sedenje od prostora za obedovanje, kao i uvođenje intimnog prostora za ’doručak sa pogledom na reku’. Postojeća ograda je umekšana i neutralizovana saksijama u koje su posađena drvca masline i žbunovi lavande. Postojeći roštilj je zamaskiran unutar male potpuno opremljene kuhinje pod vedrim nebom.


Na pod kuhinje postavljene su granitne ploče, ugrađeni su niski ormarići za držanje posuđa, priključen je frižider i montirana dekorativna drvena polica. U dnu kuhinjskog prostora nalaze se četiri Roshults stolice bez naslona, čime je dobijen mali dodatni salon u kome se mogu poslužiti piće i grickalice. Na sredini dela terase predviđenog za obedovanje nalazi se veliki sto na razvlačenje sa keramičkom pločom, oko koga može da se smesti dvanaest osoba. Potpuno automatska plava nadstrešnica u tren oka može da se razapne iznad celog ovog prostora i da pruži potpunu zaštitu od sunca ili kiše.


Privatnost i izolovanost od ostatka terase postignuta je postavljanjem specijalno dizajniranih saksija prepunih žbunova lavande koji se sa veće udaljenosti čine kao morski talasi.


Najbolji pogled na reku pruža se iz salona. On je opremljen sa dve sofe postavljene u obliku slova L. Sa strana su dva niska stočića, a na prostoru ispred ovih elegantnih elemenata za sedenje je veliki nizak sto. Na sofama su svetlo plavi i oranž jastuci. Privatnost i izolovanost od ostatka terase postignuta je postavljanjem specijalno dizajniranih saksija prepunih žbunova lavande koji se sa veće udaljenosti čine kao morski talasi.//ek – Više u EKO KUĆI No 26Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela