Search
Close this search box.

HORIZONT DOGAĐAJA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

MIODRAG ŠURJANAC

LOKACIJA:


Temom   izložbe da u Vaseljeni nema otpadnog materijala, umetnik je želeo da pokaže logiku pretvaranja i rekombinacije jednih struktura u druge. To praktično daje odgovor na pitanje šta poručuju ovi objekti i slike, kako su objekti nastali, i šta slike predstavljaju.  Ideja se potpuno dosledno razvijala po svim principima ličnog načina osluškivanja i posmatranja ”Velike pozornice“ koja je  svakodnevno bila pred Miodragom.

Metodom “Natron- reciklat” vođen maštom  i sakupljajući objekte pronađene tokom šetnji po različitim otpadima, umetnik stvara svoje neobične objekte i slike. Trodimenzionalni medij ima neslućene mogućnosti, ali dvodimenzionalne slike pružaju više mogućnosti. Crteži dobijeni na osnovu inspiracije već apstraktnih derivata u kojima je ugrađena „arheologoja nepostojećeg sveta“ postaju novi prostori koji bliže definišu “lokalitet artefakta”.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela