FORTITUDE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

DUŠICA PEJIĆ

LOKACIJA:


U concept-shopu Designbox (Bulevar oslobođenja 86, Novi Sad) u toku je izložba akademske umetnice Dušice Pejić. Izložba “Fortitude” beogradske umetnice prikazana je u okviru ovog novosadskog koncepta, čime je upotpunjen asortiman nemačkog KARE dizajnerskog nameštaja i detalja za opremanje enterijera.
Slike Dušice Pejić predstavljaju savremen i snažan izbor koji će sa sigurnošću doprineti savremeno uređenim enterijerima. Materijal, svedene boje, kao i gest njenih slika, nose veliku energiju. Izbor takvih slika velikog formata predstavljaće centralno mesto na zidu nekog enterijera. One su kreativni elemenat koji oplemenjuje prostor.
Umetnica predstavlja svoj opus u Srbiji i u inostranstvu. Kontinuirano istražuje mogućnosti boja i oblika, kao i njihovih analogija sa rečima, pokretima, tonovima. Delo samo po sebi predstavlja sekvencu. Na taj način, dela se mogu spajati i odvajati, postajati i ostajati celina.
Umetnica svoj izraz nalazi i van slikarskog prostora, realizujući intervencije u prostoru. Slike velikog formata su postale nedovoljno velike, a gest je sam po sebi zahtevao da ide dalje u enterijer, pa i u eksterijer. Time ispituje odnos između vizuelnog i verbalnog, ali i način kako da „vizuelno“ smesti van okvira slike. Slike Dušice Pejić se nalaze u prostorijama domaćih i inostranih javnih i privatnih ekskluzivnih klijenata poput WIENER STADTISHE, GORENJE, DENEZA, NITEA.
Kao deo svog koncepta, Concept-store Designbox predstavlja saradnju sa umetnicima koji svojim delima upotpunjuju ovaj prostor, a time umetnička dela predstavljaju kao nerazdvojivi deo enterijera.
Designbox concept-shop opremljen je na tri etaže u okviru kojih je ponuđen ugostiteljski asortiman – caffe, dizajnerski nameštaj i detalji za opremanje enterijera nemačkog brenda KARE, unikatne haljine modnog dizajnera MihanoMomosa, knjige, stručni časopisi i druga štampana izdanja domaćih izdavačkih kuća.
Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do kraja 2013. godine u Designbox-u, u Novom Sadu.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: