Search
Close this search box.
congress

DRUŠTVENA MREŽA
ILI SLUČAJAN UZORAK ANONIMNIH LICA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

JELENA KRŠIĆ

LOKACIJA:

Jelena Kršić,  Izložba radova: skulptura, fotografija i instalacija

Izložbenu postavku Jelene Kršić u Galeriji ULUS čine tri celine koje se sastoje od skulptura, fotografija i instalacija. Koristeći različite materijale i medije, kao i umetničke discipline koje korespondiraju sa upotrebnim predmetima umetnica refleksira svoja razmišljanja o univerzalnim ljudskim vrednostima, potrebama i verovanjima.

Na fotografijama anonimnih lica, na kojima je intervenisano akrilom i tušem, eksplicitno postavljenih kao porodični rodoslov, kontemplira se arhetipska tema praroditelja, našeg porekla i biti postojanja. Posmatrač je pozvan da pristupi interaktivno procesu preispitivanja suštine i istinitosti u odnosu prema sebi i svom genetskom kodu ulazeći u osu i posmatrajući odraz u ogledalu.
Skulpture u terakoti, 21 glava postavljene na stolu za stoni tenis, različitih fizionomija i odnosa postavljaju pitanje slučajnih ili prizvanih međuljudskih odnosa.Svaki susret daje naš lični odraz koji vidimo u drugoj osobi i daje mogućnost shvatanja različitih relacija.

Treća celina je postavljena kao igra ogledala u realnom okruženju, pandam virtuelne mreže, plasiranje ideja i informacija u novom sajber prostoru.

Traženje i potvrda identiteta bića, jedna od velikih temaumetnosti, i u krajnjoj liniji celog čovečanstva, kroz različite vrste komunikacije i na određenim nivoima bila je inspiracija umetnici u pripremi i postavci ove izložbe.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela