Search
Close this search box.

AKSESOAR 07

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

LIDIJA JOVANOVIĆ

LOKACIJA:

ULKUPUDS GALERIJA SINGIDUNUM

AKSESOAR, izložba koju sedam godina uspešno organizuje Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS  јеdna je od najposećenijih i najzapaženijih postavki u galeriji SINGIDUNUM. Izazovna i atraktivna tema – dizajn i izrada unikatnih modnih detalja, mogućnost izbora i kombinovanja raznih materijala (koža, svila, vuna, pamuk, lan, krzno), tehnika izrade, boja i veličina eksponata, iz godine u godinu privlači sve veći broj kvalitetnih umetnika. Na ovoj postavci redovno izlažu najznačajnija imena savremene srpske modne scene i mladi članovi ULUPUDS koji tek stasavaju i pronalaze svoje mesto. Pored članova Sekcije za tekstil i savremeno odevanje, na ovogodišnjem AKSESOARU izlažu i drugi članovi ULUPUDS – kostimografi, scenografi, vajari, arhitekti.

Savet izložbe je odabrao 40-ak unikatnih ručno radjenih modnih detalja, dela 26 umetnika različitih likovnih poetika i autorskih rukopisa.

Značaj ove postavke je u tome što se sa povećanjem broja izlagača ne umanjuje kvalitet eksponata i što podjednako izaziva pažnju kolega iz struke, medija i redovne publike koja izložbu uvek s nestrpljenjem iščekuje.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela