Search
Close this search box.
congress

TISO 06

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a održava svake četvrte godine izložbu TISO u nekom zanimljivom gradskom prostoru, muzeju ili galeriji. Domaćin ovogodišnje izložbe, šeste po redu, je Muzej primenjene umetnosti, koji nam je nebrojeno puta otvorio vrata za naše postavke. Na izložbi će biti prikazano 60-ak radova koje izlaže 39 umetnika iz svih oblasti tekstila: modni dizajn, aksesoar, zidne, podne i prostorne instalacije, video radovi.

Značaj postavke leži u raznorodnosti eksponata u svakom smislu: oblast tekstila, različiti materijali (koža, pamuk, vuna, svila, reciklirani materijali, drvo, metal) i tehnike (tradicionalne i moderne). Iz godine u godinu, izložba pomera granice ove grane primenjene umetnosti i šalje poruku da se naši umetnici po inovativnim idejama, uspešnim realizacijama i majstorskoj izvedbi, nalaze na visokoj lestvici savremene umetničke scene, rame uz rame sa najcenjenijim svetskim autorima iz ove oblasti.

Naši umetnici su iskoristili prednosti novih tehnologija i medija (video radovi, fotografija) i tehnika (štampani tekstil) kako bi predstavili tekstil u interaktivnom kontaktu sa publikom i kako bi ispričali svoju priču o magičnoj moći tekstila u svim oblastima života. U traganju za novim izražajnim formama, kombinacijom raznorodnih materijala i tehnika nastale su podne i zidne instalacije, originalna, uzbudljiva i smela rešenja sa naglašenom skulptorskom notom.//ek MAJA ŠKALJAC STANOŠEVIĆ

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela