Search
Close this search box.
congress

TETRAPAK LAMPA - NOCTAMBULA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

FATTELO!

LOKACIJA:


Dizajneri kompanije Fattelo! u svom radu istražuju korišćenje otpadnog materijala iz domaćinstva u neočekivane svrhe. Jedan od proizvoda nastalih kao rezultat takvog rada je Noktambula, LED  lampa na baterije, napravljena od standardnih komponenti i TetraPaka, bez žica i lemljenja.

Za projekat Noktambula lampe pažnju su usmerili na ispitivanje tehničkih i projektnih mogućnosti TetraPaka kao reflektivnog i provodnog materijala za struju niskog napona koji je istovremeno jeftin i trajan. Kada posmatrate Noktambulu, vidite estetski dobro osmišljeno kolo otelovljeno u sopstvenoj formi. Ne postoji razlika između ambalaže i sadržaja, jer  su oboje zapravo  jedno te isto. Umesto postavljanja strujnog kola u plastičnu kutiju, ono samo je oblikovano kao lampa.

Sve što je potrebno za izradu Noktambule su tri LED diode po izboru, 2AA baterije, 5 čioda, jedan mali magnet i spajalica. Da bi se napravilo kolo od tetrapaka potrebno je vešto oguliti delove alumijumskog sloja po određenom šablonu. Nakon toga vam preostaje da ubodete čiode, utaknete diode, pritisnete spajalicom i stavite dve baterije.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio