Exl1

Prostor kao stvoren za unutrašnju refleksiju

Casa Em Troia 36

LOKACIJA:

ARHITEKTURA KOJA OTVARA PUT KA ODRŽIVIJOJ BUDUĆNOSTI, SPAJAJUĆI ČOVEKA, PRIRODU I ENTERIJER U JEDINSTVENOM ISKUSTVU.

U savršenoj harmoniji sa prelepom prirodom poluostrva Tróia u Portugaliji, Casa em Troia je inspirativan primer arhitekture koja ističe unutrašnje vrednosti i veze sa okolinom. Ova porodična kuća sadrži bogatstvo estetike i funkcionalnosti unutar svojih zidova i osvaja srca svojom pročišćenošću i sinergijom između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

Autentičan identitet i očuvanje prirode Casa em Troia nije samo impresivan arhitektonski poduhvat, već je i izraz filozofije održivosti i poštovanja prema prirodi.

U enterijeru ove kuće, preovlađuje minimalistički stil sa čistim linijama, neutralnim bojama i prirodnim materijalima. Drveni elementi od smreke i jasena unose toplinu i udobnost u prostor, dok pažljivo odabrani komadi nameštaja i dekoracija upotpunjuju celokupan estetski doživljaj.

SVEDENOST I PROSTRANOST

Casa Em Troia 34

Unutrašnjost kuće dočekuje stanare sa atmosferom svedenosti, suptilnosti i pročišćenosti. Centralni hodnik vodi do privatnih odaja i dvorišta, stvarajući fluidan prelaz između prostorija i osećaj povezanosti sa spoljašnjim okruženjem. Otvoreni koncept omogućava obilje prirodne svetlosti da prodre u prostor i naglasi povezanost sa prirodom. U večernjim satima, pažljivo postavljeno veštačko osvetljenje stvara meku i intimnu atmosferu, podržavajući osećaj mira i opuštanja.

OPNA KOJA SKRIVA I OTKRIVA

Casa Em Troia 19

Jedan od ključnih arhitektonskih elemenata ove kuće je intrigantna drvena opna koja se proteže oko cele zgrade. Ona igra ulogu u otkrivanju i skrivanju samog objekta, stvarajući osećaj privatnosti za korisnike. Kroz zastakljene površine, unutrašnjost kuće postaje ujedinjena sa spektakularnim pejzažem, uklanjajući granice između prirode i arhitekture. Povezanost arhitekture i okoline stvara autentičan identitet koji čini ovu kuću posebnom i prepoznatljivom.

ODRŽIVOST I VEZA S PRIRODOM

Casa Em Troia 40

Osim što se uklapa u okruženje, Casa em Troia aktivno doprinosi očuvanju prirode i lokalne vegetacije. Pažljivo oblikovano dvorište sa autohtonim biljnim vrstama postalo je neodvojivi deo enterijera. Motiv vode, koji je korišćen kao element u arhitektonskom planiranju, pruža estetsko uživanje i osećaj smirenosti. Ovaj skladan odnos sa prirodom podstiče stanare da se povežu sa okolinom na emocionalnom nivou i donosi osećaj spokojstva i bezbrižnosti.

Casa em Troia je više od obične kuće – ona je manifestacija stapanja čoveka, prirode i arhitekture.

Njen enterijer odiše pročišćenošću, svedenošću i povezanošću sa prirodnim okruženjem. Kroz sinergiju sa pejzažom, ova kuća nas podseća na važnost očuvanja prirode i stvaranja održivog prostora. U harmoniji sa sobom i okolinom, Casa em Troia nas inspiriše da se dublje povežemo sa prirodom i kroz tu povezanost, gradimo bolju budućnost.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: