Search
Close this search box.

Casa em Troia: Povezanost sa prirodom

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
eko
Casa Em Troia 00 Ines Cortesao

AUTORI:

INÊS CORTESÃO

OBJEKAT:

CASA EM TROIA

LOKACIJA:

PENÍNSULA DE TRÓIA, GRÂNDOLA, PORTUGALIJA

POVRŠINA:

300 m2

FOTOGRAFIJE:

FG + SG FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA

ARHITEKTURA KOJA STVARA PROSTOR ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST, SPAJAJUĆI ČOVEKA, PRIRODU I ENTERIJER U JEDINSTVENOM ISKUSTVU.

U savršenoj harmoniji sa prelepom prirodom poluostrva Tróia u Portugaliji, Casa em Troia je inspirativan primer arhitekture koja ističe unutrašnje vrednosti i veze sa okolinom. Ova porodična kuća sadrži bogatstvo estetike i funkcionalnosti unutar svojih zidova i osvaja srca svojom pročišćenošću i sinergijom između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

Casa Em Troia 41 3

CASA EM TROIA NIJE SAMO IMPRESIVAN ARHITEKTONSKI PODUHVAT, VEĆ JE I IZRAZ FILOZOFIJE ODRŽIVOSTI I POŠTOVANJA PREMA PRIRODI.

111

U enterijeru ove kuće, preovlađuje minimalistički stil sa čistim linijama, neutralnim bojama i prirodnim materijalima. Drveni elementi od smreke i jasena unose toplinu i udobnost u prostor, dok pažljivo odabrani komadi nameštaja i dekoracija upotpunjuju celokupan estetski doživljaj.

CASA EM TROIA JE VIŠE OD OBIČNE KUĆE – ONA JE MANIFESTACIJA STAPANJA ČOVEKA, PRIRODE I ARHITEKTURE.

333

SVEDEN PROSTOR

Unutrašnjost kuće dočekuje stanare sa atmosferom svedenosti, suptilnosti i pročišćenosti. Centralni hodnik vodi do privatnih odaja i dvorišta, stvarajući fluidan prelaz između prostorija i osećaj povezanosti sa spoljašnjim okruženjem.

222

Otvoreni koncept omogućava obilje prirodne svetlosti da prodre u prostor i naglasi povezanost sa prirodom. U večernjim satima, pažljivo postavljeno veštačko osvetljenje stvara meku i intimnu atmosferu, podržavajući osećaj mira i opuštanja.

444

OPNA KOJA SKRIVA I OTKRIVA

Jedan od ključnih arhitektonskih elemenata ove kuće je intrigantna drvena opna koja se proteže oko cele zgrade. Ona igra ulogu u otkrivanju i skrivanju samog objekta, stvarajući osećaj privatnosti za korisnike. Kroz zastakljene površine, unutrašnjost kuće postaje ujedinjena sa spektakularnim pejzažem, uklanjajući granice između prirode i arhitekture. Povezanost arhitekture i okoline stvara autentičan identitet koji čini ovu kuću posebnom i prepoznatljivom.

Casa Em Troia 19

ODRŽIVOST I VEZA S PRIRODOM

Osim što se uklapa u okruženje, Casa em Troia aktivno doprinosi očuvanju prirode i lokalne vegetacije. Pažljivo oblikovano dvorište sa autohtonim biljnim vrstama postalo je neodvojivi deo enterijera. Motiv vode, koji je korišćen kao element u arhitektonskom planiranju, pruža estetsko uživanje i osećaj smirenosti. Ovaj skladan odnos sa prirodom podstiče stanare da se povežu sa okolinom na emocionalnom nivou i donosi osećaj spokojstva i bezbrižnosti.

među prostor

Njen enterijer odiše pročišćenošću, svedenošću i povezanošću sa prirodnim okruženjem. Kroz sinergiju sa pejzažom, ova kuća nas podseća na važnost očuvanja prirode i stvaranja održivog prostora.

Casa Em Troia 11 Za Glavnu

U harmoniji sa sobom i okolinom, Casa em Troia nas inspiriše da se dublje povežemo sa prirodom i kroz tu povezanost, gradimo bolju budućnost.

Za više ovakvih objava posetite našu rubriku enterijer.

Autor teksta: Vesna Ravić March
Stalni saradnik u rubrikama za arhitekturu, enterijer i dizajn u Magazinu za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA i na portalu www.ekokucamagazin.com
Pogledajte još:
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove
Svetlost kao platno : The Paintworks
Neprolazna lepota kamena : Petra