Search
Close this search box.
congress

PRONALAŽENJE LEONARDA DA VINČIJA U 21. VEKU

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

KARICE ENTERPRISES, MAURICE AND JORDAN DERY

LOKACIJA:

DA VINČI NIJE BIO SAMO IZUZETAN SLIKAR. ON JE BIO IZUMITELJ, TVORAC I GRADITELJ. STVARAO JE NEŠTO ŠTO DO TADA NIKO NIJE VIDEO. BIO JE RENESANSNI ČOVEK MODERNOG UMA. KORISTIO JE TEHNOLOGIJU KOJA NAM JE DO PRE NEKOLIKO GODINA BILA NEPOZNANICA. MEHANIZME SLIČNE NJEGOVIM ISTRAŽILI SU I UPOTREBILI DIZAJNERI ‘KARICE ENTERPRISES’ U SVOJOJ NOVOJ KOLEKCIJI

Kolekcija Da Vinči inspirisana je pitanjem: Kada bi Leonardo Da Vinči živeo danas, kako bi on tehnologiju 21. veka ugradio u svoj dizajn? Tema se vrti oko mašina koje se koriste za intenziviranje izvora svetlosti i ogledala koja mogu preusmeriti svetlost na zid ili na pod. Koristeći najnovije mehanizme i metode u osvetljenju, mašinstvu i metalurgiji, ova kolekcija oživljava italijansku renesansu u avangardnoj formi.

Kolekcija Da Vinči zahtevala je poštovanje istorije i sagledavanje srednjevekovne metodologije osvetljenja. Zadatak nije bio lak. Da bi se dosledno ispoštovala renesansna tradicija, bio je neophodan višemesečni istraživački rad.On je podrazumevao praćenje celokupnog razvoja Da Vinčijevih izuma i njegovog života. Kao rezultat ovog istraživanja nastala je kolekcija od tri modela lampi. Da Vinci lighting se s pravom može smatrati remek-delom savremenog dizajna.

DA VINČI NIJE BIO SAMO IZUZETAN SLIKAR. ON JE BIO IZUMITELJ, TVORAC I GRADITELJ. STVARAO JE NEŠTO ŠTO DO TADA NIKO NIJE VIDEO. BIO JE RENESANSNI ČOVEK MODERNOG UMA. KORISTIO JE TEHNOLOGIJU KOJA NAM JE DO PRE NEKOLIKO GODINA BILA NEPOZNANICA. MEHANIZME SLIČNE NJEGOVIM ISTRAŽILI SU I UPOTREBILI DIZAJNERI ‘KARICE ENTERPRISES’ U SVOJOJ NOVOJ KOLEKCIJI.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio