PRIĐI BLIŽE DA NE VIDIŠ NIŠTA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

MIHAELA VUJOVIĆ

LOKACIJA:

Izložba Mihaele Vujnović pod nazivom Priđi bliže da ne vidiš ništa obuhvata četiri serijalne celine nastale u periodu od 2014. do 2016. godine. Apstraktne slike, objekti, kao i kompozicija od 450 monohromnih akvarela predstavljaju fragmente koji svoje izvore nalaze u svakodnevnoj prostornoj realnosti.
Izloženi radovi zasnivaju se na strukturi pravougaone mreže koja vizuelno nastoji da se rasprostre u svim pravcima van prostora bojenih površina, dok gusti nanosi boje teže da razruše uspostavljenu harmoniju mreže. Komponovanjem elemenata koji čine postavku, postignuta je jedinstvena celina kojom autorka pokušava da ispita, odredi i proširi granice prezentacije slika u izlagačkom prostoru. Minimalne apstraktne forme i oslikane površine svojim svežim koloritom pozivaju da se priđe bliže i razotkrije slojevita priroda ove kompozicione postavke.

Izložba Mihaele Vujnović predstavlja pregled rada autorke iz skorijeg vremenskog perioda, ali i zaokruženu celinu i priliku da se rad sagleda van ograničenog prostora ateljea. Sama postavka svoj puni smisao postiže u komunikaciji sa arhitekturom izložbenog prostora i prilika je za jasnije sagledavanje karaktera likovne poetike autora.// EKO KUĆA No21


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: