Alumil Exl1

POSLOVNA ZGRADA  U BOLONJI

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Peter Pichler, Silvana Ordinas

OBJEKAT:

Bonfgilioli

LOKACIJA:

Bolonja, Italija

POVRŠINA:

6200 m2

FOTOGRAFIJE:

Peter Pichler Architecture
32_Peter_Pichler_Architecture_Bonfiglioli_HQ_large-1536x810

Projekat  studija Peter Pichler Architecture pobednički je rad na konkursu koji je raspisala italijanska kompanija Bonfiglioli za idejno rešenje svoga sedišta u Bolonji. Zahtev je bio da objekat zadovolji sve najnovije standarde energetske efikasnosti i da ima najbolje moguće performanse po pitanju uticaja na okolinu. Planirano je da zgrada bude u kategoriji NZEB (Nearly Zero Enenergy Building).

Polazna tačka za dizajn sedišta kompanije Bonfiglioli u Bolonji bila je da se ustanovi tipologija terena postojećeg master plana. Fasada okrenuta ka severu je uvećana, čime je maksimalno povećan radni prostor sa indirektnim prirodnim osvetljenjem. Južna fasada i krov građevine imaju opnu od aluminijumske pletene mreže izrađene po meri koja filtrira jaku sunčevu svetlost sa ciljem da se u unutrašnjosti postigne ugodno radno okruženje. Ova zgrada predstavlja prepoznatljivo obeležje pejzaža iznad kojeg se uzdiže i zahvaljujući svojoj inteligentnoj geometriji integriše se sa okolinom.

32_Peter_Pichler_Architecture_Bonfiglioli_HQ_medium_3-1536x864
Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: