Search
Close this search box.
congress

OPEN DESK

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


UTICAJ LEGO KOCKICA NA DIZAJNERE NAMEŠTAJA SVE JE ČEŠĆA POJAVA NA SVETSKOM TRŽIŠTU. ČINJENICA DA SE SVAKA KOCKA MOŽE SPOJITI SA BILO KOJOM DRUGOM, PREDSTAVLJA NEISCRPAN IZVOR ZABAVE ZA DECU, ALI I ZA DIZAJNERE,I PRUŽA BEZBROJ MOGUĆNOSTI U KREIRANJU NOVIH PROIZVODA.

OpenDesk je slobodna linija nameštaja koju možete napraviti i sami. OpenDesk je kolekcija nameštaja slobodnog dizajna popularnog naziva ‘open source’, gde se nacrti i projekti mogu preuzeti. Ukoliko ste proizvođač ili ste voljni sami da sklapate nameštaj, a imate sav potreban materijal, kao i CNC mašinu, možete da preuzmete nacrt pod određenim uslovima i da ceo proizvod napravite sami, od nule. Što je više samostalnog rada na određenom komadu, manja će mu biti cena.
Ovakav nameštaj omogućava korisniku samostalnu proizvodnju. Nesvakidašnji komadi moderno dizajniranog nameštaja, uprkos tome što su izuzetno jeftini, izgledaju veoma interesantno u prostoru.


OVAKAV NAMEŠTAJ OMOGUĆAVA KORISNIKU SAMOSTALNU PROIZVODNJU. NESVAKIDAŠNJI KOMADI MODERNO DIZAJNIRANOG NAMEŠTAJA, UPRKOS TOME ŠTO SU IZUZETNO JEFTINI, IZGLEDAJU VEOMA INTERESANTNO U PROSTORU.


Postoje tri kategorije proizvoda, koji se isporučuju u zavisnosti od željenog načina obrade:
‘’SAWN’’ – elementi su sečeni na CNC mašini od lameliranih ploča drveta i spremni su za lepljenje i spajanje.
‘’FLATPACK’’ – sečeni elementi su finalno obrađeni i spremni za montažu.
‘’ASSEMBLED’’ – elementi su spojeni i isporučuju se za finalnu izgradnju.
U ponudi je veliki asortiman proizvoda, kao što su radni i kafe stolovi, stolovi za sastanke, hoklice, noćni stočići, stolice, itd. Svaki od navedenih artikala se može sastaviti iz bilo koje od prethodnih kategorija.


RADNI STO

Sto je fleksibilno dizajniran za četiri radna mesta. Dimenzije su mu 220 x 169 x 72cm. Takođe postoji mogućnost spajanja nekoliko stolova, čime se omogućava rad više osoba koje sede jedna pored druge, nasuprot centralnog nosača za kablove.

KAFE STO

Mali sto nepravilnog oblika, savršeno oblikovan za neformalne sastanke. Dimenzije su mu 110 x 120 x 72cm. Sadrži razne dodatne opcije kao što su dodatni točkići za pokretanje, posude za papire ili priključak za lampu. Kao i sto za sastanke, ovaj sto može da se sklopi, rasklopi, rastavi i spakuje za kratko vreme, radi lakšeg transporta. Idealan je za dve do tri osobe, iako njegov oblik omogućava okupljanje i do 4-5 ljudi po potrebi.

HOKLICA

Hoklica je niska stolica koja može da posluži povremeno i kao noćni stočić. Dimenzije su joj 150 x 28,5cm. Prototip je napravljen u lego stilu. Stolica je trenutno dostupna samo za preuzimanje kao potpuno sastavljeno specijalno izdanje preko Muzeja za dizajn u Londonu.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio