Search
Close this search box.
congress

OCTOTHORPE HOUSE: Elegancija pustinje

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
Octothorpe House 17

LOKACIJA:

U američkoj saveznoj državi Oregon, u takozvanoj ‘visokoj’ pustinji, Octothorpe House oduševljava svojim enterijerom koji istovremeno neguje ekološke principe i prožima kroz prirodno okruženje.

Biro MORK-ULNES, sa bazama u San Francisku i Oslu, spojio je skandinavsku praktičnost i kalifornijsku inovaciju u dizajnu kuće koja istražuje igru oblika i ekološke doslednosti.

Octothorpe House 08

Kuća Octothorpe se smestila u gradiću Bend, oko 250 kilometara jugoistočno od Portlanda. Enterijer odiše prozračnošću i svetlošću zahvaljujući unutrašnjem dvorištu – atrijumu. Svaka soba ima fizičku vezu sa prirodom, stvarajući harmoničan prostor.

Octothorpe House 18
Octothorpe House 18

U enterijeru dominira jednostavan i elegantan dizajn. Upotreba prirodnih materijala kao što su drvo, vuna i koža pridodaje toplinu i udobnost prostoru. Veliki stakleni zidovi omogućavaju da se pejzaž konstantno spaja sa unutrašnjošću, pružajući posebno iskustvo tokom letnjih meseci kada se otvore klizna vrata.

Octothorpe House se ističe kao primer kako ekološki pristup može stvoriti prelep enterijer koji blisko sarađuje sa okolinom. Ova eko kuća je u savršenoj ravnoteži između prirode i dizajna, stvarajući izuzetno prijatan ambijent usred pustinjskog pejzaža.

Autor teksta: Mare Janakova Grujić March
Stalni saradnik u rubrikama za arhitekturu, enterijer i dizajn u Magazinu za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA i na portalu www.ekokucamagazin.com
Pogledajte još:
Povezanost sa prirodom : Casa em Troia
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove
Svetlost kao platno : The Paintworks