NOVE USPOMENE - BALKANSKA DIZAJN MREŽA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


PIŠE:
IVANA ZARIĆ
NOVE USPOMENE
Balkanska dizajn mreža
Mikser House

U galeriji Mikser House-a održana je izložba “Nove uspomene” na kojoj su predstavljeni radovi sa istoimenog konkursa za redizajn Metalčevog posuđa koji su, u saradnji sa kompanijom Metalac, raspisali Mikser organizacija i Balkanska dizajn mreža.

Posetioci galerije Mikser House-a imali su priliku da premijerno vide tri prototipa pobedničkih rešenja, idejna rešenja koja su osvojila specijalne nagrade stručnog žirija, rad koji je dobio specijalnu pohvalu kompanije Metalac, kao i širi izbor radova koji su privukli pažnju žirija – ukupno 40 radova 35 autora.

Dobitnik prve nagrade je Nina Čačković iz Bosne i Hercegovine za kolekciju “ONE TWO THREE”, kolektiv Studiolav iz Grčke, koji čine Loukas Angelou i Vasso Asfi, osvojio je drugu nagradu za rad “GRAPHITECTURE”, dok je treća nagrada pripala Jeleni Bošković iz Srbije za rad “BIRDY NAM NAM”.

Prototipi pobedničkih radova, koje je publika mogla da vidi na galeriji Mikser House-a,12. februara otputovali su na prestižni sajam “Ambijente” u Frankfurtu, gde su bili izloženi na Metalčevom štandu:

Izložba na sajmu u Frankfurtu će biti idealna prilika da se testira međunarodno tržište, ispita interesovanje stranih kupaca za domaće proizvode i da domaći autori i balkanski dizajn uopšte, dobiju svoje mesto na evropskoj dizajn sceni”, istakla je predsednica Mikser organizacije, Maja Lalić.

Autore pobedničkih rešenja očekuje i učešće u Dizajn zoni Mikser festivala 2016. godine, dok će ljubitelji savremenog dizajna limitirane serije Metalac posuđa proizvedene po pobedničkim rešenjima, na proleće moći da kupe u Prodavnici balkanskog dizajna u okviru Mikser House-a u Karađorđevoj 46 u Beogradu.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: